PMP ne propune o ‘Romanie frumoasa’. Conferinta cu tema ‘Modernizarea statului. Investitii si locuri de munca’ (P)

Organizatia din Timis a Partidului Miscarea Populara a sustinut o conferinta pe tema  „Modernizarea statului. Investitii si locuri de munca”, tema ce se regaseste in programul candidatului la functia de Presedinte al Romaniei, Elena Udrea, denumit ”Romania Frumoasa”.

Presedintele organizatiei PMP Timis, avocatul Roxana Iliescu l-a avut ca invitat pe europarlamentarul Siegfried Muresan, reprezentant al PMP in Parlamentul European. La evenimentul din Timisoara desfasurat la CRAFT au participat membrii si simpatizantii PMP din judet precum si Presedintele Partidului National taranesc Crestin Democrat Timis, Valentin Moldovan.

Vicepresedinte al Comisiei de Buget din Parlamentul European, Siegfried Muresan a declarat: „La conferinta am aratat diferenta fundamentala intre partide ca noi, de centru dreapta, si partide ca partidul lui Victor Ponta, de stanga. Practic, noi credem in gestionarea cumpatata a banului public, banul public sa fie cheltuit in acele domenii care aduc valoare adaugata, care genereaza locuri de munca, care fac Romania mai competitiva, mai puternica pe termen lung – inovare, cercetare, dezvoltare, infrastructura, educatie (…) Nu am promis un milion de locuri de munca, la fel ca Victor Ponta, pentru ca stiam ca nu pot sa le fac.(..) Locurile de munca din industrie sunt mai stabile, se pierd mai greu”, a explicat Siegfried Muresan, adaugand ca, in situatii de criza economica, primul afectat este sectorul serviciilor”.

Siegfried Muresan a evocat importanta pe care ar trebui sa o aiba preocuparea pentru cresterea absorbtiei de fonduri europene iar in ceea ce priveste oportunitatile oferite tinerilor prin programe finantate din fonduri europene, europarlamentarul a precizat ca Uniunea Europeana a prevazut alocarea, in intervalul 2014 – 2015, a opt miliarde de euro, pentru crearea de locuri de munca pentru persoanele tinere, din care 212 milioane de euro sunt destinate tinerilor romani. „Rata de absorbtie a acestor fonduri este zero”, a precizat Siegfried Muresan, adaugand ca intentioneaza sa propuna un amendament prin care sa solicite posibilitatea de reesalonare a banilor dupa termenul scadent indicat.

Referindu-se la situatia politica din acest moment si la oferta de candidati care sunt competitorii candidatului PMP la Presedintie, Elena Udrea, Siegfried Muresan a apreciat ca „Victor Ponta este un aparator al coruptilor si nu e un candidat de votat”, in vreme ce Klaus Iohannis, desi se revendica a fi un candidat de dreapta, are dificultati majore in a se legitima ca atare, in conditiile in care in biografia sa politica se regasesc episodul din 2009, atunci cand si-a asociat imaginea cu candidatul PSD la alegerile prezidentiale Mircea Geoana, si cel din vara lui 2012, la referendum, atunci cand reprezentantii USL „au facut tandari statul de drept” si cand „vioara intai au fost Ponta si Voiculescu”.  

Prin urmare, mai spune el, „care este deosebirea intre candidatul Victor Ponta si candidatul Klaus Iohannis este greu de precizat”, adaugand ca, in evaluarea unui candidat, „cel mai bun indicator este ceea ce acesta a facut deja, nu ceea ce declara ca va face”, intrucat, argumenteaza el, „cine a mintit o data, va mai minti si cine a plagiat, o va mai face o data”.

Calin Popescu Tariceanu a vulnerabilizat economia romaneasca intr-o perioada, 2005 – 2007, in care toate premisele economice erau favorabile si pledau pentru nevoia de reformare si crestere economica. „Reteta insuccesului marca Tariceanu a constat in cresterea aparatului de stat si in cresterile de salarii si de pensii, la care s-au adaugat consumul excesiv, creditele obtinute doar cu buletinul, imprumuturile la rate nesustenabile”, explica europarlamentarul PMP Siegfried Muresan, adaugand ca, in aceste conditii, criza economica, venita mai mult dinspre SUA, „ne-a lovit cu camara goala”, iar investitorii straini si-au pierdut increderea in noi. in consecinta, spune el, au fost necesare ulterior masuri de stabilizare economica dure si impopulare. „Reformele economice trebuie facute in vremuri economice bune. Guvernul condus de Emil Boc a trebuit sa faca acele reforme, pentru ca Tariceanu nu reformase economia”.

Venirea presedintelui in partid dupa incheierea mandatului, va fi un nou impuls si va duce la crestere sustenabila a acestuia. Nu va fi un foc de paie. Nu va fi o minune peste noapte, dar nici nu vrem minuni peste noapte. Vrem o crestere sustenabila. Traian Basescu va incepe, practic, un proces de reconsolidare a partidului nostru. Va aduce oameni de valoare, se va uita cine va performa, care sunt filialele care trebuie intarite, va infiinta departamente de resurse umane pentru ca promovarea in cadrul partidului sa se faca pe competente. Daca Traian Basescu nu stie sa conduca un partid in Romania, atunci nu stiu cine stie. “De aceea sunt convins ca partidul nostru are un viitor. Vom deveni un actor politic de luat in seama, in special in perspectiva anului 2016” a declarant Siegfried Muresan in incheierea conferintei.

Daca Elena Udrea va fi aleasa,  ar fi o continuare a proceselor de integrare europeana, a parteneriatelor cu UE, cu SUA, cu NATO. De acolo vine securitatea si bunastarea, dinspre Vest, nu dinspre Est. Continuarea liniei strategice ar fi continuata de Elena Udrea.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Pentru doamna Udrea sunt frumoase marfurile…de marca!
    Ar fi bine sa se lase de politica si sa se apuce de fashion!!!!