Noutati :

Pluton de pacienti care stau intruna cu gura cascata. PREMIERA la Medicina Dentara, la Timisoara. FOTO!

17 februarie, 2016 - 12:14 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
1

TIMISOARA. Un laborator cu 24 de posturi de lucru si tot atatia manechini pe care studentii de la Medicina Dentara pot invata exact cum trebuie sa isi pregateasca materialele si cum sa sa trateze cat mai bine viitorii pacienti. De toate vor beneficia studentii, de anul acestea, la Timisoara, dupa o investitie de peste un milion de lei, in cel mai modern laborator din tara.

„Inauguram un laborator de exceptie al Universitatii de Medicina si Farmacie. Este un laborator in care actul medical se desfasoara simulat, dar as dori ca pacientii sa inteleaga ca pe ei nu se va simula, va fi real. Avem un laborator care ii va ajuta pe studenti, dar si pe cadrele didactice sa creeze acele situatii virtuale , dar foarte apropiate de realitate”, a declarat Marius Raica, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie din Timisoara.

Echipamentele pe care vor putea invata, de acum, studentii, sunt de ultima generatie, astfel ca acestia vor termina facultatea fiind pregatiti sa lucreze in cele mai moderne cabinete stomatologice.

„Este un laborator care ne ajuta foarte mult, pentru ca pana acum trebuia sa ascultam cu multa atentie tot ce ni se spunea in clasa, si apoi sa incepem si noi sa facem tot ce am auzit. Acum putem sa lucram efectiv si ne ajuta mult”, a spus una dintre studentele care se va pregati in loboratorul de simulare.

„Este un foarte mare avantaj pentru studentii din anul trei, noi suntem rezidenti si am pierdut intr-un fel sansa de lucra in laboratorul acesta modern. Noi am lucrat pe niste modele mai vechi. Acum e avantajul ca vad in timp real cum ar trebui sa prepare materialele si folosesc aparatura moderna”, a completat o alta studenta.

In noul laborator pot invata, simultan, pana la trei grupe de studenti.

„Sunt 24 de posturi de lucru cu simulator, cu 24 de calculatoare-monitoare, piese de mana, sistem de aspiratie si drenaj care simuleaza aproape perfect situatia de lucru pe un pacient. Nicio alta facultate din Romania nu are un laborator de o asemenea si dotare, care sa permita lucrul cu 3 grupe simultan si sa aduca legat in reteaua de internet a facultatii mai multe discipline si informatii din mai multe departamente intr-un singur laborator. Pentru studenti beneficiul este faptul ca invata manoperele de medicina dentara la o precizie si o calitate net superioara fata de ce se intampla in trecut”, a spus medicul Emanuel Bratu, profesor in cadrul Facultatii de Stomatologie.

In total, investitia in laboratorul de simulare s-a ridicat la 1.200.000 de lei si a fost facuta din fondurile Universitatii. Iar cei care au dezvoltat acest proiect spun ca necesitatea unui astfel de laborator se justifica prin nevoia de pregatire continua a studentilor si medicilor pentru ca acestia sa poata efectua manopere cat mai complexe de medicina dentara, adecvate tehnologiilor noi aparute pe piata.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Ce dreaq este articolul asta? Informati cititorii ca la facultate este dotare didactica? Sau ce vreti sa ne informati? Ia vedeti daca la facultatea de arhitectura au liniare si ascutitori si faceti un articol de presa din asta. Ia vedeti daca la facultatea de chimie au eprubete, sau la electrotehnica au prize. Ce dreaq de ziaristi sunteti? Ce informatie este asta? Bleah …