Noutati :

Ploaia inghetata, provocarea iernii pe Aeroportul Timisoara! Masurile luate pentru siguranta pasagerilor si aeronavelor

13 martie, 2017 - 03:20 PM
Autor: Anonim      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Aeroportul International Timisoara a consumat in aceasta iarna o mai mare cantitate de lichide degivrante si antigivrante, comparativ cu sezonul precedent. Temperaturile extrem de scazute si cresterea numarului de zboruri de la Timisoara au triplat si numarul interventiilor la aeronave pentru aceste operatiuni.

A fost o iarna mult mai grea decat in anii precedenti, in care s-au inregistrat constant temperaturi foarte scazute dar si fenomene meteorologice mai rare, cum ar fi ploaie care ingheata sau ceata inghetata. A fost inregistrata si o crestere a traficului aerian, numarul curselor aeriene a crescut cu peste 60% in aceasta iarna, comparativ cu iarna precedent, ceea ce a accentuat necesitatea cresterii numarului de operatiuni la aeronave. Ca de fiecare data, administratia aeroportului a pus pe primul plan siguranta pasagerilor si astfel, fara nici un compromis, aeronavele nu au decolat fara sa fie complet si corect degivrate; s-au respectat intocmai procedurile aeronautice implementate la Aeroportul Timisoara”, a declarat directorul Aeroportului, Daniel Idolu.

In perioada 1 octombrie 2016 – 28 februarie 2017 au fost efectuate 322 de interventii la aeronave, fata de 117 de interventii in cele cinci luni din iarna trecuta (octombrie 2015 – februarie 2016). Din octombrie pana in prezent, la Aeroportul Timisoara au fost consumate 49,4 de tone de lichid degivrant si antigivrant, in timp ce iarna trecuta, cantitatea a fost de aproape 4 ori mai mica: 13,5 tone.

Prin degivrare se indeparteaza gheata si zapada de pe fuzelajul aeronavei. Daca aceste operatiuni nu sunt efectuate corect, pot fi afectate stabilitatea si controlul in zbor al aeronavei.

In plus, au mai fost folosite si 18.650 kg de substante pentru suprafetele de miscare (pista, cai de rulare, platforme de parcare aeronave): 17.500 de litri de glicol si 1.150 kg de uree au fost utilizate pentru a indeparta gheata si zapada, cantitatea totala fiind aproape dubla fata de iarna precedenta.

Deoarece sezonul rece nu s-a incheiat si mai pot aparea zile geroase, in prezent Aeroportul Timisoara a prevazut o rezerva de 26 de tone de lichid degivrant si antigivrant.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...