Plin de reclame uriase ilegale pe cladirile din Timisoara. Politistii locali au rupt amenzi de peste 600.000 de lei

TIMISOARA. Operatiune de verificare a sistemelor de publicitate din Timisoara. Vreme de 2 saptamani, politistii locali au controlat panourile cu reclame puse pe stalpi, blocuri ori alte cladiri din oras pentru a vedea daca sunt amplasate sau nu legal.

CITESTE SI: Cele 9 cladiri ale Primariei Timisoara de la Aeroporul Utilitar Cioca vor fi vandute Consiliului Judetean Timis. Primele proceduri inainte de tranzactie

Agentii au luat la pas toate bulevardele mari si au gasit nereguli pe Calea Sagului, Ion Ionescu de la Brad, Liviu Rebreanu, Calea Martirilor, Sfintii Apostoli Petru si Pavel, Calea Aradului, unde au aplicat 61 de amenzi, in valoare totala de 610.000 de lei.

Se sanctioneaza drastic, printre altele, amplasarea mijloacelor de publicitate fara aviz pentru publicitatea temporara ori cu nerespectarea prevederilor acestuia si a documentatiei tehnice care a stat la baza eliberarii avizului, precum si montarea panourilor publicitare cu structura proprie si elemente de sustinere care necesita fundatie pe trotuare cu latime mai mica de 2,25 m, permiterea de catre proprietarul imobilului a executarii lucrarilor de amplasare a mijloacelor de publicitate fara autorizatie de construire valabila, amplasarea stâlpilor pentru indicatoarele publicitare directionale si a mijloacelor de publicitate temporara fara avizul autoritatilor publice locale sau in alte locuri decât cele precizate prin avizul pentru publicitate temporara, amplasarea panourilor publicitare mobile sau a oricaror altor forme de reclama, pe spatiile de circulatie pietonala, nerespectarea obligatiilor privind intretinerea mijloacelor de publicitate si afisarea permanenta a unor mesaje in cadru, nerespectarea obligatiei de a afisa in mod vizibil elementele de identificare ale panoului publicitar prin inscriptionarea acestora cu informatii privind denumirea operatorului, codul de identificare fiscala a acestuia si numarul autorizatiei de construire„, transmit reprezentantii Politiei Locale Timisoara.

Reprezentantii Primariei Timisoara au anuntat inca de luna trecuta ca au facut un nou regulament de publicitate stradala in oras, acesta urmand sa intre in dezbatere publica.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. marius spune:

    Ca sa parafrazez un citat istoric, am inlocuit jugul de lemn cu cel nemtesc, de fier.
    Si sa mai ziceti ca DoNimic Frig nu face nimic!