Noutati :

PLF, formularul digital de localizare pe care trebuie sa-l completeze toti cei care intra in Romania. Cine nu-l completeaza risca amenzi si de 3000 de lei

15 decembrie, 2021 - 10:55 PM
Autor: Redactie      
Categorie: NATIONAL
6

De luni, 20 decembrie, toti cetatenii, indiferent de nationalitate, care intra in Romania, trebuie sa completeze un formular digital de localizare. Decizia a fost luata de Guvern.

Cine nu il completeaza risca o amenda chiar si de 3000 de lei.

Este o masura implementata deja de 18 tari europene, care ajuta Directiile de Sanatate Publica in anchetele epidemiologice.

Documentul trebuie completat cu 24 de ore inainte de intrarea in tara sau in primele 24 de ore de la trecerea granitei. Atentie, formularul poate fi completat doar online, pe siteul plf.gov.ro.

Romanii care au fost in vara in Grecia au completat un astfel de formular.

Masura vine dupa ce, in Romania, Ministerul Sanatatii a anuntat 11 cazuri de infectare cu tulpina Omicron a virusului SARS-CoV-2, mult mai contagioasa. Ultimele cazuri sunt din Bucuresti, trei femei a caror stare de sanatate este buna. Una dintre ele, internata la Institutul Matei Bals, este doctorita si a fost recent in Marea Britanie pentru o conferinta.

Pasii de urmat pentru completarea formularului de localizare a pasagerilor (PLF):

Va autentificati pe baza unei adrese de e-mail si apasati butonul ”Autentificare”. Daca e-mailul este valid, veti fi informat ca s-a trimis un link.
Verificati e-mailul, accesati link-ul primit si veti fi redirectionat in aplicatia de completare a formularului
Accesati butonul verde ”Formular nou” din partea dreapta-sus a ecranului
Selectati sectiunea CNP daca detineti o carte de identitate din Romania sau optiunea Pasaport/Act de Identitate daca prezentati alt document la trecerea frontierei
Completati campurile obligatorii ale formularului cu numele si pronumele, tara din care ati plecat, data plecarii si punctul de trecere a frontierei
Introduceti adresa de destinatie
Completarea numarului de telefon la care puteti fi contactat pe perioada sederii in Romania
Selectat modul de calatorie: autoturism, tren, autocar, avion sau vapor si introduceti toate datele necesare in functie de tipul de transport.
Indicati o persoana de contact in caz de urgenta
tarile vizitate anterior, inclusiv cele tranzitate pe timpul calatoriei
Daca este cazul, adaugati datele minorilor care va insotesc
in ultima etapa, bifati ca sunteti de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal de cate autoritatile competente si ca ati luat la cunostinta prevederile legislatiei in vigoare
La final, apasati butonul verde Salveaza, iar aplicatia va genera formularul digital de intrare in Romania
Din meniul Lista formulare, puteti vizualiza toate formularele pe care le-ati completat pentru intrarea in tara noastra timp de 15 zile

Cand trebuie sa completez formularul?

Formularul se completeaza cu maximum 24 de ore inainte de a intra in Romania sau in termen de 24 de ore de la trecerea frontierei. Acesta poate fi completat electronic de pe telefonul mobil, tableta sau calculator si nu trebuie tiparit.

Cum se verifica formularul?

La verificarea cartii de identitate/pasaportului in sistemul informatic al Politiei de Frontiera va fi afisat daca persoana a completat formularul. Acesta nu trebuie tiparit.

Cine are acces la datele personale completate in formular?

Datele completate in formular sunt accesate doar de angajatii autorizati ai directiilor de sanatate publica si pot fi folosite strict cu scopul desfasurarii anchetelor epidemiologice.

Datele sunt protejate fizic si juridic si nu sunt transmise catre terte persoane. STS asigura masurile specifice de securitate cibernetica ale sistemului informatic de eliberare a formularului digital de intrare in tara.

Ce se intampla cu cetatenii care vor veni in Romania fara PLF?

Persoanele care se prezinta la punctele de trecere a frontierei fara formular vor avea obligativitatea de a-l completa intr-un termen de 24 de ore.

Necompletarea Formularului digital de intrare in Romania se sanctioneaza cu amenda de la 2.000 lei la 3.000 lei.

Cine verifica PLF-ul in punctele de frontiera?

La intrarea in tara, dupa verificarea cartii de identitate/pasaportului, in sistemul informatic al Politiei de Frontiera va fi afisat daca persoana a completat formularul.

Daca sunt persoane din aceeasi familie care calatoresc impreuna, completeaza toti formularul?

In cazul in care membrii unei familii calatoresc impreuna, formularul poate fi completat de un singur membru adult pentru toti membrii familiei.

Trebuie sa introduc toate tarile prin care am trecut?

In formular se introduc datele despre tara in care am calatorit, dar si cele ale tarilor pe care le-am tranzitat in ultimele 14 zile.

Declararea unor date false in Formularul digital de intrare in Romania intra sub incidenta prevederilor Codului Penal si se pedepseste conform legii.

Daca am gresit, pot edita formularul?

Odata salvat, formularul nu mai poate fi modificat. Daca doriti sa actualizati informatiile din formular, puteti sa il completati inca o data si sa salvati.

Toate formularele pe care le-ati completat la intrarea in tara noastra pot fi vizualizate in meniul „Lista formulare” din aplicatie.

Ce se intampla cu formularele dupa completare?

Formularul ajuta personalul medical sa realizeze anchetele epidemiologice si sa asigure masurile sanitare.
Pe baza datelor din formular, directiile de sanatate publica vor putea identifica si lua legatura mai usor cu persoanele care au intrat in contact, in timpul calatoriei, cu un cetatean infectat cu virusul SARS-CoV-2.

Unde se stocheaza datele din formular?

Toate formularele se stocheaza in infrastructura de comunicatii a statului roman. Datele sunt protejate fizic si juridic si nu sunt transmise catre terte persoane.

Daca nu am adresa de e-mail cum completez formularul?

Persoanele care nu detin o adresa de e-mail se pot adresa apartinatorilor sau unor persoane apropiate de incredere, pentru a completa formularul cu datele personale.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 6comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Statul comunist știe doar sa amendeze pe cetateni .Amenda pentru orice dar când statul esuat a lui Johannis (SRI) greșește de ca nu plătește amenzi usturătoare si puscari ???
  Ministrul sanatati ofiterul acoperit al securitati Cseke Attila si cu Arafat de ce nu plătesc amenzi pentruca nu au fost instare sa aducă teste de saliva conforme pentru elevi ???
  Întreb pe UDMR de ce îl mai țineți pe Cseke Attila , Barna Tánczos și pe Hunor Kelemen pt. ca sut ofiteri acoperiti al securitati ?
  Acuma câteva zile ofiterul acoperit Barna Tánczos recrutat și școlit de SRI a dat o lege pentru securitate sa poată sa acceseze Facebook, Whatsapp,Viber și alte aplicații online.
  UDMR la fel ca și PNL un partid de securisti de top.

 2. Johannis de ce nu plătește pentruca a eșuat România cu guvernele sale de securisti din ( USR PNL UDMR ) ???
  Johannis de ce nu este anchetat și condamnat pentru falsul făcut în acte pentru a pune mana pe casele din Sibiu ????
  Are sentinte definitive care spun negru pe alb ca a dobândi casele prin acte false adică avem un președinte infractor .
  Procurori care ancheteaza vaccinările fictive de ce nu îl ancheteaza falsurile lui Johannis ???

 3. Romani care muncesc și plates taxe sunt persecutați cu amenzi de cei care sunt obligați sa ii apere interesele adică statul Roman prin președinte,guvern,parlament ,avocatul poporului etc.
  Aceste jeguri genetice din guvern și parlament platiti cu salari nesimtite își bat joc zilnic de romani.
  Singurul partid Romanesc și care încă asculta de vocea poporului este AUR .

 4. Statele, doctorii, corporatiile au acoperit timp de peste o suta de ani efectele nocive ale pesticidelor cu plumb si arsenic. pentru binele vostru. doar la binele vostru se gandesc

 5. Statul când greșește plătește tot poporul !!!
  NU mai avem nevoie de guvernul lui Johannis si de generali papitoi care prin lins cursuri au ajuns generali și prim-ministru .
  NU mai vrem partide de securisti PNL,USR+UDMR .

 6. Statul persecuta ,amendează, îți îngrădește multe drepturi si libertati lafel ca și în comunism.