Platforma Nationala pentru Educatie a fost lansata la Timisoara! Iata ce presupune si cum arata!

TIMISOARA. O platforma nationala care vine in sprijinul societatii civile si a institutiilor private si de stat a fost lansata la Timisoara pentru a crea parghiile necesare dezvoltarii educatiei si impiedicarii abandonului scolar.

Abandonul scolar reprezinta o problema a invatamantului romanesc, insuficient tratata, ce trebuie urgent convertita intr-o strategie de interventie. In ultimii ani, rata abandonului scolar in invatamantul preuniversitar a crescut cu o treime, de la 1.8% in anul 2000-2001 la 2.4% in 2008-2009”, a spus Daniela Gheorghe, director executiv in cadrul Federatiei Organizatiilor Neguvernamentale pentru Copii (FONPC), initiatoarea proiectului.

Platforma www.pentrueducatie.ro a fost lansata deja. Platforma Nationala pentru Educatie vizeaza abordarea intersectoriala si multidisciplinara a problematicii reducerii fenomenelor de absenteism si prevenirii abandonului scolar prin implicarea tuturor entitatilor care ofera servicii in vederea respectarii si promovarii dreptului la educatie si timp liber al copilului, sustin initiatorii proiectului.

O harta a serviciilor ce pot fi oferite prin intermediul acestei platforme poate fi descoperita pe site. De asemenea, atat persoanele fizice (parinti, elevi), cat si institutiile pot deveni membri ai platformei si veni in sprijinul specialistilor cu idei de buna practica, idei care ar putea conduce la o prevenire a abandonului scolar timpuriu sau pur si simplu la o dezvoltare a serviciilor care pot fi oferite scolarilor.

Printre persoanele prezente la Timisoara, care sprijina aceasta platforma, se numara si Virgil Iantu. Acesta a fost transant in ceea ce priveste implicarea statului in educatia copiilor.

Daca dorim sa avem o societate sanatoasa, trebuie sa ne ingrijim de copii, de cei care reprezinta viitorul nostru. Nu este suficient sa vorbim, sa ne lamentam, sa ne plangem! Trebuie sa trecem la fapte, sa punem vorbele in aplicare, sa facem ceva. Resurse avem, trebuie doar sa punem in practica ideile profesionistilor, atat a celor veniti din randul societatii civile, cat si ai celor din institutii”, a spus Virgil Iantu.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.