Noutati :

Planul diabolic al lui Vladimir Putin pentru Ucraina. Crimeea este doar inceputul

8 martie, 2014 - 05:08 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EXTERN
2

Un istoric american, fost consilier prezidential, lanseaza o ipoteza sumbra asupra conflictului din Crimeea si spune ca in spatele operatiunii ruse din aceasta regiune sta un plan diabolic al presedintelui rus Vladimir Putin pentru Ucraina.

Potrivit lui Edward Luttwak, citat de publicatia „Le Pont”, Moscova urmareste ruperea Ucrainei in doua si infiitarea unui nou stat care sa cuprinda toate teritoriile de la est de Nipru.

Istoricul sustine ca planul este pus la punct in minime detalii, inclusiv drapelul noului stat trans-Nipru. Mai mult, capitala acestuia ar urma sa fie la Kiev, insa doar in zona de est a orasului, partea vestica, aflata pe celalat mal al Niprului, urmand sa aiba soarta Berlinului.

Luttwak sustine ca Putin ar fi dispus sa cedeze Odessa, chiar daca orasul are o istorie ruseasca. Rusii sunt increzatori ca, mai devreme sau mai tarziu, intreaga Ucraina va reveni la sanul Maicii Rusie.

Si publicatia rusa „Moscow Times” noteaza ca in problema Ucrainei, fortele occidentale sunt impotente in fata Rusiei care va icnerca sa reclame cat mai mult din estul tarii, considerat, din punct de vedere istoric, un teritoriu rusesc pierdut.

Sursa: ro.stiri.yahoo.com

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

Pareri

  1. Nipru sau Nistru ? Ca daca-i Nipru e chiar diabolic planul !

    • Nu ai inteles articolul, sau nu stii geografie.

      Planul ar fi clar mai diabolic daca ar fi vorba de Nistru (ca ar fi implicate direct si alte state), dar e vorba de fluviul Nipru (traverseza Ucraina de la nord la sud, are mai multe lacuri de acumulare, trece prin Kiev si imparte tara si capitala in doua)