Noutati :

Planul de scolarizare n-a fost indeplinit in Timis. Norme didactice in restrangere si profesori pe dinafara

2 august, 2011 - 12:36 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Veste proasta pentru dascalii timiseni. O parte din normele scoase la concursul de suplinire vor disparea. Nerealizarea planului de scolarizare pentru clasa a IX-a conduce la desfiintarea unor posturi si fractiuni!

Profesorii care isi fac planuri de predare in invatamantul timisean trebuie sa aleaga cu grija postul pentru care isi depun dosarul pentru ca multe norme didactice vor disparea de pe liste din cauza ca nu toate clasele a IX-a din Timis au fost ocupate de absolventii de gimnaziu.

Judetului Timis i-au fost repartizate 244 de clase a IX-a. Pana acum au fost ocupate 232 de clase dupa cele doua repartizari computerizate, iar aproape 7.000 de elevi au ocupat un loc la o clasa de liceu.

„Elevii care au ramas corigenti si vor opta pentru o clasa de liceu acopera doar o treime din locurile ramase libere. Ei le vor ocupa prin sedinta publica la inceputul lunii septembrie”, a precizat Francisc Halasz, inspector general adjunct in cadrul Inspectoratului Scolar Timis.

Clasele care nu au reusit sa atraga absolventii de clasa a IX-a sunt cele cu profil tehnic. Astfel, locuri libere sunt la Electrotimis, Colegiul Tehnic Regele Ferdinand, Colegiul Tehnic de Vest, Grupul Scolar Auto sau Grupul Scolar Agricol. Clasele de la filierele teoretice si vocationale au fost ocupate in totalitate.

Comparativ cu anul trecut, numarul claselor este mult mai mare. Daca in 2010 au fost 204 clase a IX-a in Timis (aproximativ 5.900 de elevi), in acest an sunt 232 (cu 7.000 de elevi).

„Tendinta nu se pastreaza. Anul viitor vom avea tot in jur de 5.900 de elevi, iar in anii care urmeaza numarul lor va fi sub 6.000”, a specificat inspectorul scolar general adjunct.

Pana la sedinta publica de ocupare a posturilor de suplinitori, o parte dintre acestea va disparea din cauza nerealizarii planului de scolarizare.

„Vor fi catedre si fractiuni restranse, care vor disparea de pe liste pana in 24-26 august, cand are loc sedinta publica de repartizare a normelor de suplinire. Acestea vor disparea de la unitatile scolare unde nu au fost intrunite clasele a IX-a dupa planul de scolarizare”, a explicat Francisc Halasz.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...