Noutati :

Planul de scolarizare in judetul Timis, pentru anul scolar 2015-2016, a fost finalizat. Ce schimbari au loc?

28 ianuarie, 2015 - 05:29 PM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: EDUCATIE
0

Proiectul planului e scolarizare 2015-2016, pentru judetul Timis, a fost finalizat. Dupa ce, in cursul saptamanii trecute, directorii unitatilor de invatamant s-au intalnit cu reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean pentru a centraliza datele referitoare la planul de scolarizare, acesta a fost prezentat Ministerului Educatiei Nationale.

„Intregul proiect a fost intemeiat pe principiul eficientei didactice si financiare. Astfel din necesitate au fost desfiintate 2 gradinite eu program normal, la Botinesti si la Begheiul Mic apartinand de scoala Gimnaziala Barna, respectiv Gradinita cu Program Prelungit Faget. Doua unitati de invatamant din Timisoara si-au pierdut personalitate juridica: Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” Timisoara care a fuzionat prin absorbtie cu Colegiul Tehnic „Henri Coanda”, scoala Gimnaziala Nr. 11 Timisoara devenind structura a Colegiului Tehnic „Henri Coanda” Timisoara si Liceul Tehnologic Agricol „Petru Botis” Timisoara care a fuzionat prin absorbtie cu Colegiul Tehnic „Casa Verde” Timisoara. Gradinita cu Program Prelungit Gataia a devenit structura a Liceului Teoretic Gataia, din aceleasi motive enuntate anterior. „ se arata intr-un comunicat al Inspectoratului Scolar Judetean Timis.

In privinta clasei pregatitoare s-a ajuns la concluzia ca  numarul elevilor este usor mai redus decat in anul scolar aflat in desfasurare, asa incat nu se preconizeaza schimbari majore in privinta numarului de clase.

In invatamantul primar numarul elevior scade in anul scolar viitor la 5743 fata de 5971, in acest an, in timp ce la gimnaziu, numarul acestora creste de la 5795 la 5938.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...