Noutati :

Planul de austeritate a trecut in parlamentul de la Atena. Grecia trece milimetric pe langa un dezastru! Vezi ce cuprinde pachetul de masuri al grecilor!

29 iunie, 2011 - 04:40 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EXTERN
0

ATENA. Cel mai neasteptat vot din istoria Greciei s-a terminat. In vreme ce protestele se desfasurau in strada din afara cladirii legislativului, alesii de la Atena si-au dat „votul austeritatii”. Vezi cum te afecteaza!

Rezultatul final al votului din Parlamentul Greciei a fost de 155 de voturi pentru si 138 impotriva. Doi alesi s-au abtinut, iar cinci au fost absenti. Potrivit legilor elene, pachetul de masuri de austeritate a trecut si urmeaza sa fie aplicat.

Optimism pe pietele internationale

Bursa de la New York a inchis in urcare, datorita optimismului privind rezolvarea iminenta a crizei datoriilor de stat din Grecia, insa rulajul redus indica prudenta si nervozitate in piata, scrie Reuters.

Indicele Dow Jones Industrial Average a urcat cu 1,21%, iar Standard & Poor’s (S&P) 500 a avansat cu 1,29%, in timp ce piata Nasdaq a inchis in crestere cu 1,53%.

S&P 500 s-a depreciat cu 7% din aprilie, dar a inceput aceasta saptamana cu doua sedinte de crestere, ceea ce spune multe despre starea investitiilor pe termen scurt.

De remarcat ca si bursele asiatice sunt pe crestere.

Cele mai multe tranzactii s-au facut pe actiuni din sectorul tehnologiei si industria materiilor prime si marfurilor.

Parlamentarii greci vor dezbate si maine alte masuri care trebuie sa treaca de legislativ pentru a asigura plata urmatoarei transe din programul de finantare externa convenit anul trecut cu UE si FMI, dar si pentru a obtine extinderea imprumuturilor de la institutiile internationale.
Iata ce cuprinde planul de austeritate pe care grecii l-au votat in Parlament:

Majorari de taxe care vor aduce in plus la buget 2,32 mld. euro anul acesta, 3,38 mld. euro in 2012, 152 mil. euro in 2013 si 699 mil. euro in 2014

Va fi introdusa o taxa de solidaritate intre 1% si 5% din venitul personal pentru a strange 1,38 mld. euro.

Pragul sub care venitul anual nu este impozitat va fi redus de la 12.000 de euro la 8.000 de euro.

Impozitele pe proprietati vor creste. TVA va creste astfel: de la 19% la 23%, de la 11% la 13%, de la 5,5% la 6,5%.

TVA pentru baruri si restaurante va urca de la 13% la 23%.

Vor fi introduse taxe pe lux pentru iahturi, piscine si masini.

Se va renunta la unele scutiri de taxe.

Vor fi introduse taxe speciale pentru firmele cu profit ridicat, proprietatile de lux si persoanele cu venituri foarte mari.

SURSA FOTO: ReutersInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...