Opinia Timisoarei

Planul de Actiuni pentru un Oras Verde al Primariei Timisoara incepe cu un… chestionar. Timisorenii, invitati sa prioritizeze problemele de mediu si sa ofere o viziune de dezvoltare

TIMISOARA. La o jumatate de an de la momentul la care anunta ca va intocmi un Plan de Actiuni pentru un Oras Verde, Primaria ii intreaba pe timisoreni care sunt provocarile in materie de… energie, industrie, deseuri, transport sau eficienta cladirilor.

CITESTE SI: La 10 ani de la ultima modernizare, Parcul Copiilor din Timisoara e incremenit in timp. Primaria a cheltuit peste 250.000 de euro cu intretinerea lui in ultimii doi ani si n-are niciun proiect pentru el 

Administratia Fritz le cere timisorenilor sa raspunda online la un set de intrebari pana in 30 ianuarie, iar raspunsurile vor fi folosite la elaborarea planului prin care, sustin reprezentantii primariei, se vor elabora masuri de politici publice si investitii durabile in infrastructura pentru ca Timisoara sa devina un ‘oras verde’.

Scopul acestei consultari publice este de a stabili principalele provocari pe termen scurt (in urmatorii 5 ani), precum si de a formula o viziune de dezvoltare sustenabila, in colaborare cu locuitorii orasului. Primaria Municipiului Timisoara invita cetatenii sa raspunda la un chestionar online care are scopul de a prioritiza principalele provocari de mediu care afecteaza orasul si zona metropolitana.

Intrebarile la care cetatenii sunt rugati sa raspunda vizeaza cele 7 sectoare analizate (Energie, Cladiri, Transport, Industrie, Apa si Apa Uzata, Deseuri si Utilizarea Terenurilor), iar durata de completare a chestionarului este de aproximativ 10 minute„, transmit reprezentantii municipalitatii.

Puteti completa chestionarul AICI pana in 30 ianuarie.

Planul de Actiuni pentru un Oras Verde este elaborat de o echipa de experti formata din reprezentantii consortiului RWA Group si Arcadis Belgia (echipa de consultanti), reprezentantii BERD din Londra si Bucuresti. Documentul trebuie sa fie gata pana in vara acestui an.

Potrivit celor de la BERD, un ‘Oras verde’ trebuie sa indeplineasca urmatoarele cerinte: pastreaza sau imbunatateste calitatea mediului, atenueaza si se adapteaza la schimbarile climatice, mentine sau imbunatateste rezilienta infrastructurii, serviciilor, activitatilor si comunitatilor in fata socurilor si presiunilor, se asigura ca politicile de mediu contribuie la bunastarea sociala si economica a cetatenilor.

Colaborarea administratiei Fritz cu BERD s-a materializat pana acum intr-un credit de aproximativ 100 de milioane de lei.

Exit mobile version