Planul de Actiuni pentru un Oras Verde al Primariei Timisoara incepe cu un… chestionar. Timisorenii, invitati sa prioritizeze problemele de mediu si sa ofere o viziune de dezvoltare

TIMISOARA. La o jumatate de an de la momentul la care anunta ca va intocmi un Plan de Actiuni pentru un Oras Verde, Primaria ii intreaba pe timisoreni care sunt provocarile in materie de… energie, industrie, deseuri, transport sau eficienta cladirilor.

CITESTE SI: La 10 ani de la ultima modernizare, Parcul Copiilor din Timisoara e incremenit in timp. Primaria a cheltuit peste 250.000 de euro cu intretinerea lui in ultimii doi ani si n-are niciun proiect pentru el 

Administratia Fritz le cere timisorenilor sa raspunda online la un set de intrebari pana in 30 ianuarie, iar raspunsurile vor fi folosite la elaborarea planului prin care, sustin reprezentantii primariei, se vor elabora masuri de politici publice si investitii durabile in infrastructura pentru ca Timisoara sa devina un ‘oras verde’.

Scopul acestei consultari publice este de a stabili principalele provocari pe termen scurt (in urmatorii 5 ani), precum si de a formula o viziune de dezvoltare sustenabila, in colaborare cu locuitorii orasului. Primaria Municipiului Timisoara invita cetatenii sa raspunda la un chestionar online care are scopul de a prioritiza principalele provocari de mediu care afecteaza orasul si zona metropolitana.

Intrebarile la care cetatenii sunt rugati sa raspunda vizeaza cele 7 sectoare analizate (Energie, Cladiri, Transport, Industrie, Apa si Apa Uzata, Deseuri si Utilizarea Terenurilor), iar durata de completare a chestionarului este de aproximativ 10 minute„, transmit reprezentantii municipalitatii.

Puteti completa chestionarul AICI pana in 30 ianuarie.

Planul de Actiuni pentru un Oras Verde este elaborat de o echipa de experti formata din reprezentantii consortiului RWA Group si Arcadis Belgia (echipa de consultanti), reprezentantii BERD din Londra si Bucuresti. Documentul trebuie sa fie gata pana in vara acestui an.

Potrivit celor de la BERD, un ‘Oras verde’ trebuie sa indeplineasca urmatoarele cerinte: pastreaza sau imbunatateste calitatea mediului, atenueaza si se adapteaza la schimbarile climatice, mentine sau imbunatateste rezilienta infrastructurii, serviciilor, activitatilor si comunitatilor in fata socurilor si presiunilor, se asigura ca politicile de mediu contribuie la bunastarea sociala si economica a cetatenilor.

Colaborarea administratiei Fritz cu BERD s-a materializat pana acum intr-un credit de aproximativ 100 de milioane de lei.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. Viorel spune:

  Sa ii spuneti gaozarului de Fritz ca exista doar doua genuri: masculin si feminin Nu cum a trecut el si nebunii de la Usr in chestionar

  • Răspuns spune:

   Este trecut masculin, feminin și nu răspund. Unde vezi mai mult de 2 genuri? Data viitoare citește înainte sa faci acuzații fără rost.

 2. Viorel, Viorel spune:

  Coada de purcel, în limba romana substantivele au trei genuri. Poate nu stii! Daca te referi la altceva, atunci vezi ca su la nu are nimic cu prefectura.

  • Alpha spune:

   @Viorel, Viorel – nu confunda agenda politica transgenderista a unor oameni bolnavi cu genul masculin si feminin. Ca pana la urma, si imbecilii care merg sa-si faca schimb de sex au doua optiuni: barbat / femeie 🙂

 3. alex spune:

  Substantivele au trei genuri, oamenii au doar doua. Sigur, cei cu boli mintale au genuri nelimitate dar aia e de competenta unor medici specializati in asa ceva.

 4. Fritza șmechera spune:

  Să mai spună cineva că Fritz ete vreun prostănac iar usr-iștii băieții citiți!
  Această mascaradă va fi folosită de ecologistul din Bündnis 90/die Grüne Partei Deutschlands drept acoperire pentru fanteziile lui fetișiste și pentru a le inchide gura contestatarilor de mai târziu!
  Cine crede că vor fi luate in seamă ideile sau dorintele celor chestionați trebuie in cel mai scurt timp să-și facă un idiotentest !!

  • Gepeto spune:

   corect apreciat!!!acest vot pentru oras verde inseamna cu totul altceva!!! nici decum gazon, pomi , flori.se va intoarce impotriva libertatii oamenilor!!! exemplul cel mai graitor este prosteala cu plandemia si vaccinurile sigure si cu decizia liberului arbitru in luarea deciziilor…..etc

 5. tot_eu spune:

  Piticii_de_gradina_la_fund_cu_vaselina sifoneaza banii orasului pe studii, viziuni, chestionare. Nimic util pentru oras.