Opinia Timisoarei

Plan pentru o noua gara de tren in plin centru, la Timisoara, si sistematizare pe 17 ha in buricul targului. Primaria a gasit firma pentru servicii de urbanism in zona Oituz – Popa Sapca

TIMISOARA. O firma din Constanta va face documentatia ce va sta la baza unui nou PUZ in zona centrala a Timisoarei. Administratia Fritz a repus pe tapet o idee mai veche de reamenajare a zonei Oituz-Popa Sapca ce cuprinde, printre altele, o noua statie CFR, care sa faca legatura intre zona centrala si restul judetului.

CITESTE SI: Soseaua e tot la 0% realizare. Bate in continuare vantul pe santierul celei de-a treia descarcari de pe Autostrada Vestului la Timisoara. Amenintarea cu ruperea contractului nu l-a impresionat pe constructor. Video

Firmei constanteana AGORAPOLIS SRL, de altfel singura care a depus o oferta, este cea care va face studiile preliminare, pentru aproximativ 36.000 de euro, in urmatoarele 12 luni.

Zona de implementare a viitorului PUZ e de aproape 17 hectare, fiind delimitata la nord de strada Demetriade si calea ferata, la vest de Calea Alexandru Ioan Cuza, la est de strada Popa Sapca si la sud de strada Oituz.

In acest moment, in zona se ridica un campus scolar, cel al Liceului Nikolaus Lenau, iar Universitatea de Vest are in plan o parcare cu 5 nivele. Ar putea fi amenajata si o noua statie CFR in plin centrul orasului, care sa descarce parte din traficul Garii de Nord, insa pentru asta va fi nevoie de o decizie si o investitie a celor de la cai ferate.

De asemenea, planul va trasa reglementarile pentru culoare velo cu parcari pentru biciclete, o parcare supraterana cu 5 etaje si doua coridoare pietonale importante. Primul culoar va lega Intrarea Doinei de str. Popa Sapca. Pentru traversarea strazii Popa Sapca, va fi analizata inclusiv realizarea unei subtraversari. Al doilea culoar pietonal urmareste sa conecteze complexul Iulius Town si noul campus de cel existent al UPT/UVT, de pe bulevardul Vasile Parvan.

Serviciile care vor fi executate includ studii de fundamentare analitice (geotehnic, topografic, de circulatie, etc.), dar si o analiza asupra evolutiei activitatilor educationale.

Suprafața studiată include și zona de la nord de calea ferată, adiacentă complexului Iulius Town, cu o suprafață totală de 33 de hectare.

Exit mobile version