Noutati :

Plan de schimbare a iluminatului public pe 25 de strazi si bulevarde din Timisoara. Vezi lista

22 mai, 2020 - 01:51 PM
Autor: Redactie      
Categorie: ADMINISTRATIE
5

TIMISOARA. Consilierii locali din Timisoara vor vota in sedinta de saptamana viitoare, un proiect de hotarare care prevede realizarea studiului de fezabilitate pentru modernizarea si reabilitarea sistemului de iluminat public pe 25 de strazi din Timisoara.

CITESTE SI: Panouri de protectie in sali, nimeni nu se apropie de judecatori si grefieri. Cum se desfasoara procesele la Timisoara in pandemie de coronavirus. Video 

Este vorba despre strazile:

Alexandu Ioan Cuza, Aleea FC Ripensia, Aries, Cluj, Iuliu Maniu, 3 August 1919, Republicii, Revolutiei 1989, 16 Decembrie 1929, Constantin Brancoveanu, Dr. Iosif Bulbuca, General Ion Dragalina, Circumvalatiunii, Drubeta, Eroilor de la Tisa, Gh. Dima, Gh. Doja, Pestalozzi, Mihai Viteazu, Mihail Kogalniceanu, Oituz, Piata Consiliul Europei, Tudor Vladimirescu,Victor Babes.

Este prevazuta schimbarea 2.248 aparate de iluminat si functionarea in baza unui sistem de telegestiune.

Odata implementat proiectul, va scadea consumul de energie de peste 3 ori si va fi redus nivelul gazelor cu efect de sera, sustin reprezentantii Primariei Timisoara.

Valoarea investitiei este de aproximativ 10 milioane lei cu TVA, din care pentru constructii montaj – 8,8 milioane lei. Deocamdata, reprezentantii municipalitatii nu au precizat daca este vorba de atragerea de fonduri europene ori de bani de la bugetul local.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 5comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Poate vor ilumina si trotuarele ca pe anumite bulevarde sau strazi pe trotuar nu ajunge lumina de la lampi din diverse motive, unul fiind vegetatia

  2. Văd cablurile încă spânzurate pe stâlpi. Cu ocazia asta Operațiunea Ghilotina 3!

  3. PRIORITATE: Sper sa nu uitati sa iluminati trecerile pentru pietoni (vezi chiar intersectia sens giratoriu turbo); chiar daca va trebui sa montati stalpi in plus

    • Mulțumim de sugestii. Nu vom aplica nimic din ce ați zis.

  4. 10.000.000lei pentru 2248 stalpi, din care 1.200.000 lampile si 8.800.000 constructii montaj. Adica la fiecare lampa 553lei material, acceptabil, si 3.900lei montajul. Lamuriti-ma: ori lucreaza un om bine platit o luna intreaga la fiecare stalp, adica cu 10 oameni se termina in 18 ani, ori vor lucra 187 de oameni si termina intr-un an. Ar mai fi ideea ca se sifoneaza bani, dar nu-mi vine sa cred, toate lucrarile astea sunt patronate de „ultracinstitul”.