Plaje salbatice din Romania unde sa scapi de cocalari si manelisti

Vrei sa mergi la mare dar nu vrei sa ai de-a face cu turisti nesimtiti ori cu  hoteluri comuniste. Iata cateva plaje ale litoralului romanesc, insemnate de 9am.ro care au ramas mai mult sau mai putin salbatice, facute parca pentru cei care cauta linistea si relaxarea in mijlocul naturii fermecatoare.

Plaja Corbu se afla intr-o zona cu regim special, in conditiile in care se afla foarte aproape de aria protejata de la Grindul Chituc. Plaja, relativ micuta, are, in total, aproximativ 20 de kilometri, dar este foarte linistita. Poti ajunge mergand cu masina, pe drumul spre Navodari si cautand indicatorul care iti va arata „Corbu”, aflat la nord.


Plaja Vadu este o limba uriasa de nisip foarte fin, cu iesire la Marea Neagra. Apa si plaja sunt foarte curate, lipsite de gunoaie si de sticle de plastic. Daca te tenteaza ideea sa petreci un timp mai indelungat aici, va trebui sa iei cu tine, neaparat, cortul. Ajungi la tarm daca mergi cu masina, aproximativ 20 de minute, plecand din localitatea Vadu (situata la aproximati 44 de kilometri de Constanta) .


Plaja Sf Gheorghe. Este vorba despre o plaja cu nisip fin dar si mult stuf. Fiind destul de izolata si accesibila mai greu, foarte putini turisti se incumeta sa mearga pana acolo. Trebuie sa ajungi pana la Sfantul Gheorghe, apoi sa mai mergi cativa kilometri, de-a lungul Dunarii. O alternativa ar fi sa mergi cu masina sau cu trenul pana la Tulcea, de unde sa iei un vaporas sau o salupa, pana la Sfantul Gheorghe. Drumul dureaza, de obicei, cel putin 3 ore si maxim 6 ore, in functie de cat de repede navigheaza salupa.  Pe fundul apei, nisipul este dispus in bancuri, din 30 in 30 de metri, iar printre primele doua, apa este foarte mica, ceea ce inseamna ca parintii cu copii nu trebuie sa-si faca prea mari griji, desi nu este recomandat sa lasati micutii nesupravegheati.


Plaja Sulina. Situata la aproximativ 2 kilometri de orasul Sulina, plaja o gasesti dupa ce ai parcurs cam o jumatate de ora de mers pe jos. Exista si un serviciu de maxi-taxi din Sulina care te aduce pe plaja mult mai repede.

Plaja Gura Portitei este o fisie foarte ingusta de nisip, pe o lungime de 4 km, ce desparte Marea Neagra de Lacul Golovita, din Delta Dunarii.
Cei care vor sa ajunga la Gura Portitei din pacate nu au foarte multe optiuni. Accesul se face doar pe calea apei, pornind din Jurilovca cu vaporul sau salupa contra cost, drumul pe calea apei dureaza in jur de o ora. Posesorii de masini isi pot lasa automobilul in parcarea de la Jurilovca, unde se plateste o taxa zilnica. In localitatea respectiva se ajunge din Tulcea (75 km), sau dinspre Constanta (92 km), insa luati aminte ca ambele drumuri fiind prost asfaltate.
Pentru posesorii de biciclete de teren si motociclete, alt drum de acces este direct pe plaja, pornind de la Vadu, Grindu Chituc, Periboina si ajungand in Gura Portitei, o alta varianta ar fi din Sinoie, prin Grindul Lupilor.

Daca ti-a suras ideea de a vizita una dintre aceste plaje izolate, atunci vrem doar sa iti oferim cateva sfaturi inainte de plecare. In primul rand, sa te incarci cu provizii, deoarece in aceste locuri nu vei gasi conditii de niciun fel de cele mai multe ori: nu exista hoteluri, restaurante, magazine pe plaja. Prin urmare ai nevoie sa ai la tine toate cele trebuincioase, inclusiv corturi daca vrei sa petreci mai multe zile in zona.

In al doilea rand, nu exista salvamari, deci nu este o idee buna sa te aventurezi in larg sau sa-ti lasi copiii nesupravegheati, chiar daca apa nu este adanca.

In al treilea rand, este important sa pastram aceste plaje ingrijite. Daca vrei sa te bucuri de ele, atunci nu uita sa strangi gunoaiele si sa faci curatenie.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.