Noutati :

Plagiatul din teza de doctorat a sefei DNA Codruta Kovesi, inca nelamurit la Universitatea de Vest din Timisoara. Ce s-a intamplat?

3 octombrie, 2016 - 06:34 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EDUCATIE
1

TIMISOARA. Asociatia Grupul pentru Reforma si Alternativa Universitara  Cluj-Napoca a anuntat ca a trimis luni catre Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice si catre Universitatea de Vest din Timisoara o sesizare pe tema suspiciunii de plagiat a lucrarii de doctorat a Codrutei Kovesi, sefa DNA. Asociatia sustine ca a descoperit 11 situatii de plagiat in lucrarea stiintifica.

Potrivit conducerii UVT, sesizarea Grupului pentru Reforma si Alternativa Universitara Cluj Napoca nu a ajuns inca la Universitatea de Vest.

UVT a demarat la sfarsitul saptamanii trecute proceduri interne in vederea clarificarii situatiei aparute in spatiul public vizavi de teza de doctorat a Codrutei Kovesi care si-a sustinut lucrarea la Facultatea de Drept din Timisoara.

In cursul zilei de luni, 3 octombrie, Universitatea de Vest din Timisoara a primit punctul de vedere al scolii Doctorale de Drept, in aceasta chestiune, si a solicitat informatii suplimentare pe care le asteapta in zilele urmatoare.

Conducerea UVT da asigurari ca are intreaga disponibilitate si va face toate demersurile pentru clarificarea acestei situatii.

Aflat tot astazi la Timisoara, pentru a lua parte la deschiderea anului universitar 2016-2017, presedintele Romaniei Klaus Iohannis a avut o pozitie transanta in privinta plagiatului, sustinand ca cei dovediti trebuie sa plece din functii sau pozitii in orice sistem.

Iohannis: Daca o persoana publica a plagiat, trebuie sa depasim situatia si persoana respectiva sa plece din functia publica

Presedintele Klaus Iohannis a declarat la finalul vizitei sale la Timisoara ca daca o persoana publica a plagiat, atunci aceasta trebuie sa plece la functia publica. Iohannis a raspuns unei intrebari legate de presupusul plagiat al Laurei Codruta Kovesi.

intrebat de jurnalisti, la finalul vizitei sale la Timisoara, cum crede ca ar trebui sa se actioneze in cazul in care se dovedeste ca sefa DNA Laura Codruta Kovesi a plagiat in teza de doctorat, Klaus Iohannis a spus ca ”persoana respectiva trebuie sa plece din functia publica”.

Daca o persoana publica a plagiat, trebuie sa depasim situatia si persoana respectiva trebuie sa plece din functia publica. Un profesor universitar daca se gaseste ca a plagiat, trebuie sa plece de acolo. Asta este indiferent de cum se  numeste persoana si nu vreau sa personalizam discutia pentru x sau y sau z. Cine a plagiat, pleaca. Am discutat cu studentii si mi-au spus ca, sigur, plagiatul nu este problema cea mai mare a sistemului universitar, plagiatul este o problema mare  a societatii, este o forma de hotie si daca vrem sa construim o societate mai buna, atunci trebuie sa fim  foarte intransigenti. Cine a plagiat, pleaca. Punct. E foarte simplu. Dar cine  nu a plagiat si este acuzat trebuie sa fie aparat de cei care stiu sa evalueze teza si in  foarte scurt timp sa spuna ca respectivul nu a plagiat. Asa cum intr-o situatie de plagiat trebuie sa se  termine cu eliminarea persoanei respective din randul persoanelor respectabile, asa persoana care a fost  acuzata pe nedrept sa beneficieze de refacerea bunului renume in cel mai scurt timp”, a spus Iohannis.

Presedintele Romaniei Klaus Iohannis, pozitie transanta la Timisoara: Daca un politician e dovedit plagiator, trebuie sa dispara din politica

Cel mai periculos lucru e sa apara tendinta de a trage spuza pe turta proprie! Ce le-a transmis Klaus Iohannis din experienta lui celor de la Asociatia TM2021?

Sesiune foto! Klaus Iohannis, la poza cu timisorenii, in plimbare prin centrul istoric

Klaus Iohannis la Timisoara: Nu avem o problema, ci o CATASTROFA in Romania. La ce se refera presedintele?

Ideea de a alege directorul de scoala nu mi se pare foarte buna! Ce a mai spus presedintele Klaus Iohannis la Timisoara?

Finantarea invatamantului, la mana Parlamentului! Cum i-a raspuns presedintele Iohannis rectorului Universitatii Politehnica din Timisoara

Presedintele Romaniei Klaus Iohannis, pozitie transanta la Timisoara: Daca un politician e dovedit plagiator, trebuie sa dispara din politica

Klaus Iohannis a ajuns la Timisoara! Prima oprire a presedintelui Romaniei la Universitatea de Vest. FOTO!

Klaus Iohannis la Universitatea de Vest: Sunt convins ca Timisoara va dovedi ca e in continuare un oras fanion al Romaniei

Presedintele Romaniei Klaus Iohannis a participat luni la Timisoara la deschiderea oficiala a anului universitar 2016-2017 si a luat parte si la o ampla dezbatere pe teme de educatie, la Universitatea de Vest si s-a intalnit cu membrii Asociatiei Timisoara Capitala Culturala a Europei 2021.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Asociatia … sustine ca a descoperit 11 situatii de plagiat in lucrarea stiintifica…
    Fara a intra in detalii, care ar putea constitui subiectul unei sesiuni stiintifice (destinata celor care nu se pricep), as remarca ca problema esentiala a plagiatului consta nu in repetarea unor premise, idei , ipoteze de plecare (a caror mentionare prin bibliografie referita este necesara, dar uneori poate fi superflua) … ci in INSUSIREA SI MENTIONAREA IDEILOR SUB FORMA DE CONCLUZII SI FORMA „CONTRIBUTII PERSONALE”, REVENDICATE”.
    Restul … (depinde pe care latura a baricadei te situezi).