Placinte cu ludaie, dovleci uriasi, bostan copt in cuptor, dar si concerte, la cel mai asteptat festival al toamnei, nu departe de Timisoara

TIMISOARA. La doar 73 de kilometri de Timisoara are loc unul dintre cele mai mari festivaluri din sud-estul Europei.

Timisorenii sunt si ei asteptati sa participe in numar cat mai mare. De la an la an, festivalul vine cu noi si noi surprize, iar organizatorii promit ca anul asta va fi mai frumos decat cel in 2022.

Dani ludaje sau Festivalul Dovleacului ii asteapta pe pofticiosi cu dovleci uriasi ce numai la Kikinda, in Serbia, se pot intalni, dar si cu bucate alese: placinta cu dovleac, dovleci proaspat scosi din cuptor, seminte de dovleac si tot felul de alte produse traditionale sarbesti, cu dovleac, bineinteles.

Anul acesta, evenimentul este programat in perioada 14-17 septembrie.

Prima zi, joi, este dedicata copiilor, vor fi tot felul de activitati pentru cei mici, iar vineri are loc Carnavalul copiilor. Sambata este ziua principala a festivalului cand in piata centrala din Kikinda vor fi adusi cei mai mari dovleci vazuti vreodata, dar si cei mai lungi bostani. Vor fi acordate premii.
Duminica, in ultima zi a acestui festival va avea loc ”Frustuk banatean” unde pofticiosii se vor putea infrupta din cele mai gustoase preparate.

Pe tot parcursul Festivalului Dovleacului, vizitatorii vor putea cumpara suveniruri.

Nu vor lipsi concertele, anul acesta vor urca pe scena festivalului cunoscuti solisti, precum si trupe din Serbia. Printre acestia, violonistul Stefan Milenković cu orchestra sa, apoi YU Groupa, Nele Karajlić, Milica Pavlović sau Saša Matić.

Festivalul are loc chiar in centrul Kikindei, acolo unde se gaseste si un muzeu in curtea caruia poate fi vazuta o replica a unui schelet de mamut. Scheletul original, care a fost gasit in apropierea Kikindei, se afla in incinta muzeului si poate fi, de asemenea, vizitat.

Kikinda mai este cunoscuta si ca localitatea cu cele mai multe bufnite.

Timisorenii se vor putea duce la Kikinda pe la punctul de trecere de la Jimbolia sau prin cel de la Lunga, din judetul Timis. Atentie, pentru a putea cumpara produse traditionale sau suveniruri de la tarabe, trebuie sa aveti la voi dinari, moneda nationala a Serbiei.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Ar fi corect sa nu generalizati cand spuneti : „timisorenii”….veniturile NU sint timisoreni !!!!!!!, poate, locuitori…atit.

  2. „Placinte cu ludaie”, auzi, auzi… Bine, dar tot placinta cu caca-o este preferata banatustanezilor!

  3. Cigus, Migus si… Alupigus, cocalari de banatustan.