Pistele de biciclete si trotuarele de sub Podul Eroilor, la Timisoara, in intarziere. Ce a mai ramas de facut si cum sunt pantele. Video

TIMISOARA. In luna aprilie, la mai bine de un an de cand a fost dat in folosinta Podul Eroilor, dupa reabilitare, au fost reluate lucrarile si pentru realizarea trecerilor pietonale si a pistelor de biciclete. Ar fi trebuit sa fie gata in 6 luni, insa, inca mai sunt chestiuni de pus la punct pe santier.

CITESTE SI: Targ de Craciun de o luna si jumatate la Timisoara anuntat de administratia Fritz. Casute in doua piete, pe doua strazi si la Modex

Fosta administratie n-a cuprins in proiectul initial, de extindere si modernizare la Podul Eroilor, realizarea trotuarelor si a pistelor de biciclete prin strapungerile facute sub pod, astfel ca, inca de anul trecut, au fost facute demersuri pentru desemnarea unei firme care sa le faca si pe astea.

In noiembrie 2020, primarul Dominic Fritz semna contractul de aproximativ 2 milioane de lei cu firma care a castigat noua licitatie, Super Construct, cea care, de altfel, a si reabilitat Podul Eroilor.

Am inceput acum cateva zile si lucrarile la Podul Eroilor, pentru culoarul pietonal si pistele de biciclete de sub pod, care, dupa cum stiti, nu au fost cuprinse in contractul de executie initial. Aici iarasi s-a facut un proiect fara sa se gandeasca la toate aspectele. Aceste lucrari vor dura 6 luni si ne vor costa 2 milioane lei„, spunea in 6 aprilie primarul Dominic Fritz.

Pe ambele maluri ale canalului Bega au mai ramas portiuni de asfaltat. Spre Iosefin, mai sunt materiale de constructie in drum, iar pe partea dinspre fosta Elba de ridicat resturi din santier si de ingropat rigole.

Biciclistii care s-au incumetat sa treaca prin pasaje spun ca pantele sunt line si ca odata incheiate lucrarile acestea le vor usura drumul pe pista de pe malul Begai.

FOTO si VIDEO: Adi Ionescu

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. Gogu spune:

  Robu altfel se lauda la vremea respectiva:
  Se lucreaza si la pistele de biciclete pe sub poduri. S-u facut si strapungeri incat pistele sa aiba continuitate, pentru ca biciclistii sa nu mai fie nevoiti sa stea la semafoare. Am cerut sa se primeasca si sa se instaleze cat mai repede semafoare, pentru ca la Dragalina e chiar un real pericol, au si fost accidente. Semafoarele atat de hulite au facut ca Timisoara sa aiba cel mai fluid trafic, chiar daca unii nu vor nici acum sa accepte asta”, a spus primarul Nicolae Robu. sursa OT

 2. Ăștia nu-s în stare nici măcar sa FINALIZEZE o lucrare spune:

  Asta e dovada suprema de amatorism în funcții publice. Niste neghiobii cocoțați iresponsabil pe posturi care-i depășesc în toate privințele. Sa spună CE au reușit sa facă în 12 luni?

 3. Mesterul Manole spune:

  Pistele aveau continuitate daca erau facute langa apa ca si in zona Flora…
  Asa sunt DISCONTINUE pe verticala, cand in jos, cand in sus, ceea ce provoaca un disconfort MAJOR mai ales pentru persoanele trecute de 40 de ani…In loc sa ai o pedalare linistita, comoda, trebuie sa te agiti la fiecare trece pe sub poduri. Ma refer la podurile unde avem rampe…

 4. Rodi spune:

  Sub pod pistele de bicicleta au o mare problema, rigolele de colectare a apei sunt cu vreo 20 de cm mai sus decat cel mai jos punct, deci apa de ploaie va inunda pista si va ramane acolo