Opinia Timisoarei

Pista de biciclete Timisoara – Cenad, din viitoarea retea de peste 1700 de kilometri cu bani europeni, licitatie pentru primul tronson

TIMISOARA. Reteaua de piste de biciclete pentru care Consiliul Judeteului Timis, impreuna cu alte 125 de comune, orase, municipii si consilii judetene, a obtinut cea mai mare finantare pentru infrastructura velo prin PNRR intra in etapa de intocmire a documentatiilor.

CITESTE SI: Ziua in care a inceput constructia celei mai frumoase cladiri in stil baroc din Timisoara. 287 de ani de cand s-a pus piatra de temelie a Domului Catolic. Foto 

La jumatate de an de la aprobarea banilor, 142 de milioane de euro pentru construirea de rute care sa lege judetul Timis de Arad – Caras Severin si Hunedoara, a fost incredintata realizarea Studiului de Fezabilitate unui prim lot din pista de biciclete care va lega Timisoara de Cenad.

Este vorba despre segmentul cuprins intre Punctul de Trecere Frontiera Cenad
si comuna Lovrin. Contractul pentru SF este in valoare de 235.000 de lei, adica aproape 50.000 de euro.

Urmeaza ca noi licitatii sa fie lansate in Sistemul de Achizitii Publice si pentru celelalte sectoare, iar in final sa fie cautat un constructor care sa amenajeze pistele de biciclete.

Calculata la un cost mediu estimat de 82.500 de euro pentru fiecare kilometru de pista de biciclete construita, suma alocata Timisului se ridica la aproximativ 40 de milioane de euro. In total, in cele patru judete vor fi amenajate pe bani europeni piste de biciclete pe o distanta de 1729 de kilometri.

Timisul va avea cea mai lunga retea de piste de biciclete din tara. Este, de altfel, si singurul judet care lucreaza la o strategie de cicloturism si singurul judet care are deja o pista transfrontaliera construita. Cel mai mare proiect finantat din PNRR destinat autoritatilor locale, in valoare de 142 milioane de euro, se va realiza in Banat.

Exit mobile version