Noutati :

Pista de biciclete care leaga Timisoara de granita cu Serbia e in aer. Ar putea ramane a nimanui

25 septembrie, 2019 - 03:11 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1
TIMISOARA. Cea mai lunga pista de biciclete din tara risca sa ramana fara administrator din aceasta toamna.
Pista de biciclete care leaga Timisoara de granita cu Serbia este in prezent administrata de Apele Romane Banat, insa in curand expira perioada de 5 ani in care in care institutia trebuia sa aiba grija de aceasta. Acum, ABAB trebuie sa o dea in grija altcuiva. O varianta ar fi Asociatia pentru Promovarea Turismului in Timis care activeaza pe langa Consiliul Judetean.
As vrea sa venim si cu un proiect pentru gestionarea pistei. Apele Romane mai au doar o luna in care administreaza pista. Pentru anul viitor trebuie sa luam in considerare ca Asociatia Judeteana de Turism sa preia pista de biciclete pentru ca nu vad cine altcineva. Daca anul viitor pe vremea asta putem discuta de inchiderea lucrarilor de la Sanmihai, trebuie sa ne gandim si la preluarea pistei. Noi acum intram in reparatii cu ea si in noiembrie-decembrie se va face procesul verbal final al investitiei. Eu va rog sa o luam in serios. Daca nu va fi gestionata corect, o sa se intre cu tractoare, jeep-uri„, a atras atentia directorul Administratiei Bazinale a Apelor Banat, Titu Bojin in plenul Consiliul Judetean.
Directorul ABAB a sugerat ca administrarea pistei sa fie preluata de Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului in Timis sau chiar de catre Consiliul Judetean. Ideea nu a fost respinsa de presedintele CJT, Calin Dobra, insa acesta pune conditii.
Deocamdata, asa cum i-am spus si domnului director, astept din partea administratorului actual, Apele Romane Banat, un material foarte clar sa vedem ce inseamna administrarea, sa vedem despre ce bunuri discutam, astfel incat sa vedem la ce ne inhamam pentru preluarea unei astfel de investitii si administrarea ei, pentru ca discutam de o pista de biciclete de aproximativ 30 de kilometri pana la granita cu Serbia si nu e usor nici de supravegheat si nici de intretinut„, a declarat Calin Dobra.
Va reaminim, pista aflata de-a lungul canalului Bega, catre granita cu Serbia a fost amenajata printr-un proiect pe bani europeni in care parteneri au fost Administratia Bazinala de Apa Banat, Consiliul Judetean Timis si autoritatile din Zrenjanin.
Vecinii sarbi trebuie sa faca in oglinda o pista de biciclete care sa continue de-a lungul canalului Bega, de la granita cu Romania pana la Zrenjanin.


Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Este cat se poate de rusinos ca dupa ce ceace a fost cel mai greu de realizat aceasta pista de biciclete’acum nu suntem in stare s-o intretinem.Ce asteptam ,sa ne ajute sarbii? Dar Primaria .Consiliul Judetean etc. unde sunt? Dar ce sa ne mai mire,cand orasul arata cum arata ! La fiecare colt de strada gramezi de gunoaie .In schimb avem „Moluri” unde deocamdata este curatenie exceptand mucurile de tagari.Unde esti tu Timisoara anilor 40-50 ? sau mai e Banatul „fruncea” ? Ca propunere : celor dela „Verde ptr. bicicleta” sa se implice ca dela cei mentionati ,nu le place mersul pe bicicletta.