Noutati :

‘Pisici’, spectacol fascinant cu trupa Fara Zahar la Teatrul Merlin din Timisoara

3 decembrie, 2019 - 05:45 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. În cadrul programului Teatrului pentru Copii și Tineret „Merlin” prin care artişti profesionişti ne vizitează urbea şi îmbogăţesc cu experienţele lor actul artistic al trupei, pregătindu-ne pentru ceea ce va fi să fie Timişoara în anul 2021, l-am avut invitat pe David Zuazola, artist originar din Chile. Experienţa artistică şi premiile obţinute pentru creativitatea sa l-au recomandat în calitate de susţinător al workshop-ului desfăşurat timp de o săptămână.

În continuare, Merlin te cheamă în capitală – program prin care pregătim atât tânărul public timişorean cât şi oferta culturală în ceea ce priveşte turiştii care ne vizitează oraşul, are o prima piesă invitată în sala teatrului nostru, „PISICI”. Spectacolul se va juca sâmbătă, 7 decembrie 2019, la ora 18:00 la Teatrul pentru Copii şi Tineret „Merlin” și este, realmente, un eveniment cultural.

PISICI” este o producție a Teatrului Municipal Matei Vișniec Suceava, un spectacol concert conceput de Bobo Burlăcianu și Bobi Dumitraș.

Un fel de alternativă parodică la Cats. O joacă muzicală în care câteva pisici își deapănă poveștile. La început a fost un ‘miau’, după care Pisica Dumnezeu a creat o lume dominată de pisici. În absența omului, pisicile îi iau locul, la pachet cu problemele aferente.

O bătrână obsedată de murături, un patron de fabrică de mobilă cu aspirații de politician, un rachet naiv, un câine reîncarnat în pisică, un cuplu cu probleme în căsnicie, și alte personaje pisicești își cântă pe rând neajunsurile sau bucuriile, în timp ce poveștile lor se întrepătrund, conectându-le într-o țesătură unică.

PISICI” este un spectacol concert pus la cale de Fără Zahăr.
Bobo Burlăcianu, cunoscut și apreciat interpret și compozitor român, este cel care semnează regia spectacolului concert Pisici. Învață să cânte la chitară în timpul liceului și face parte din trupa de umor Patrula 0, unde îl cunoaște pe Bobi Dumitraș, viitorul coleg din trupa Fără Zahăr.

Bobi Dumitraș este artist, compozitor și umorist, membru al trupei de muzică şi de umor Fără Zahăr, cel care a scris şi versurile celor mai cunoscute piese ale formaţiei.

Premiera internațională a spectacolului „Pisici” a avut loc în Franța, pe data de 6 septembrie 2018, unde teatrul sucevean a avut primul său turneu internațional. La invitația Institutului Cultural Român din Paris, cu ocazia Sezonului România – Franța, reprezentația s-a ținut la reședința Ambasadoruluiu României din Franța, în Paris.
Durata spectacolului este de 70 min., iar premiera la Suceava a avut loc pe data de 15 septembrie 2018.

Regie muzicală: Bobo Burlăcianu
Versuri: Bobi Dumitraș, Bobo Burlăcianu
Muzica: FĂRĂ ZAHĂR
Scenografie: Bobo Burlăcianu
Ilustrații: Ana Maria Țăranu
Pisicile: Horia Butnaru, Cristina Florea, Cătălin Ștefan Mîndru, Cosmin PanaiteInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...