Noutati :

Ping – pong cu Aeroportul Utilitar intre CJ Timis si Primaria Timisoara. Calin Dobra, apel la dialog catre Nicolae Robu

15 februarie, 2020 - 08:25 AM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
3

TIMISOARA. O noua tema de contre intre Consiliul Judetean Timis si Primaria Timisoara: Aerodromul Cioca de pe Calea Torontalului. Mai exact, cladirile Primariei Timisoara de pe terenul Consiliului Judetean Timis.

CITESTE SI: Alina Gorghiu, senator de Timis, lovita, brusc, de intrebari legate de… Castelul Huniade din Timisoara. Ce curiozitati are, la final de mandat 

Asa cum s-a intamplat in cazul Garnizoanei Militare sau a salii polivalente, asa de intampla acum cu cladirile care apartin de Aerodromul Cioca de la marginea orasului. Este un adevarat ping- pong intre cele doua institutii si cel mai probabil nu se va ajunge la o intelegere pana nu va interveni un arbitru.

Tema a fost initiata de presedintele Consiliului Judetean, Calin Dobra care a spus ca CJ Timis isi propune sa dezvolte Aerodromul, dar are nevoie de cladirile de pe teren care apartin Primariei Timisoara.

Aerodromul "Cioca"

Consiliul Judetean Timis isi doreste sa dezvolte Aerodromul Cioca, aflat pe Calea Torontalului din Timisoara. Strategia noastra este axata pe doua componente: una care pune accent pe aviatia utilitara, iar in acest caz suntem in faza de autorizare a pistei; Pe de alta parte, suprafata mare de teren de acolo ne permite sa dezvoltam si evenimente grandioase. Flight Festival e cel mai bun exemplu ca zona are potential, lucru confirmat si de miile de oameni ce au participat.

Imobilele din cadrul aerodromului, in stare avansata de degradare, ne tin, momentan, in stand-by. Desi sunt construite pe terenul CJ, APARTIN Primariei Timisoara. Este vorba de hangar si de cladirea administrativa, care include si turnul de control. Din acest motiv, orice interventie e imposibila.

Lansam, asadar, un apel public catre Primaria Timisoara de a ne ceda imobilele respective, ca sa putem incepe reabilitarea lor! Lucrurile trebuie sa se schimbe!„, a anuntat Calin Dobra.

Raspunsul primarului Nicolae Robu nu a intarziat sa apara. Edilul a fost ferm: Nu va ceda acele cladiri Consiliului Judetean, ci le va repara din surse proprii.

Cum as putea sa fiu eu de acord sa transfer cladirile de acolo? Ele vor intra in reabilitare, o cosmetizare am facut pentru Flight Festival si vom face si acolo interventii serioase pe viitor. Nu vom fi de acord sa instrainam acel patrimoniu din Timisoara. Vom colabora cu Consiliul Judetean care are teren in zona pentru a valorifica acolo cat mai bine„, a spus Nicolae Robu.

Calin Dobra a revenit imediat cu replica la… replica:

Apel public la dialog. Nu monolog!

Lipsa de anvergura administrativa si strategica a lui Nicolae Robu se vede din raspunsul pe care l-am primit astazi, indirect, cu privire la cedarea cladirilor de la Aerodromul Cioca, de pe Calea Torontalului, catre Consiliului Judetean Timis.

Domnule Robu, viziunea mea este alta. Nu sa modernizam acel spatiu pentru un eveniment punctual, ci sa dezvoltam durabil zona. Este un spatiu cerut de public, de organizatorii de evenimente, multi din afara Timisoarei.

Sa gandesti punctual pentru o manifestare, nu este o strategie, ci este o cosmetizare a tristului adevar ca Timisoara nu beneficiaza de un spatiu adecvat organizarii de evenimente majore.

Domnule Robu, nu e momentul pentru orgolii si conflicte intre institutii. Mandria trebuie lasata la o parte. Va invit la dialog, ca sa gasim solutii viabile pentru toate problemele majore ale Timisoarei. Se poate? Se poate!„, a scris Calin Dobra pe Facebook.

Ramane de vazut cine va arbitra acest meci si cum se vor intelege liderii celor doua institutii care au proprietati la Aerodromul Cioca.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Nu stiu de ce, dar asa am o impresie vaga ca daca ajunge terenul la CJ, se vor construi blocuri langa si pe aeroport… Vor sa scape de aeroport pentru a putea vinde mai usor apartamente, cine isi cumpara langa aeroport?

    • Terenul este al CJ.

  2. Cristi, este al CJ, dar presupun ca fiind cladirile primariei pe el, nu pot sa faca ce asi doresc pana nule daraman