Noutati :

Piese valoroase din Colectiile Muzeului National al Banatului, intr-o splendida expozitie la Timisoara

19 mai, 2017 - 11:05 AM
Autor: Anonim      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. Timisorenii sunt invitati la o noua expozitie organizata de Muzeul National al Banatului la Bastionul Theresia.

CITESTE SI: In premiera in Romania! Cum vor fi amendati soferii din Timisoara, dupa omologarea si certificarea radarelor si a detectiilor de trecere pe rosu? Explica seful Politiei Rutiere Petru Rumega in INTERVIURILE TIMISOAREI, singura emisiune interactiva LIVE pe Facebook in Timisoara  

Este vorba de PATRIMONIUM 2016, unde vizitatorii vor putea vedea o parte dintre noile exponate ce au imbogatit colectia muzeului in cursul anului trecut, bunuri provenite din sapaturi arheologice, achizitii si donatii. Acestea vor fi insotite si de alte exponate, unele mai vechi, care pe parcursul anului 2016 au beneficiat de un proces de restaurare.

Printre piesele ce vor fi expuse se remarca un frumos basorelief si un fanion mortuar referitoare la Zsigmund Ormos, fondatorul actualului Muzeu National al Banatului, un bust si lucrari apartinand pictorului si arhitectului Corneliu Liuba, fotografii si diploma de bacalaureat ale lui Cornel Suboni – cel ce si-a donat intreaga colectie de viori Muzeului National al Banatului, fotografii cu Gh. Ghiorghiu-Dej intr-o vizita la Timisoara, decoratii si insigne, dar si obiecte de uz comun.

CITESTE SI: Noapte alba in Bastionul Theresia, la Timisoara! Vizitati GRATUIT expozitiile Muzeului National al Banatului si ascultati muzica live in Curtea Miracolelor! 

Poate cel mai interesant obiect este Protocolul comunitatilor evreiesti din Timisoara din perioada 1847-1851 (un izvor de studiu si al evenimentelor revolutionare de la 1848-1849).

Acestea sunt doar cateva din motivele pentru care puteti vizita expozitia care va fi deschisa publicului timp de o luna.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...