Noutati :

Picturi impresionante de graffiti imbraca peretii pasajului subteran din Iulius Town, intr-un eveniment inedit de street art, la Timisoara

18 iulie, 2019 - 11:22 AM
Autor: Redactie      
Categorie: FUN
0

Tablouri urbane spectaculoase prind contur într-un spațiu mai puțin obișnuit din Timișoara, mai exact, în pasajul subteran amenajat în ansamblul Iulius Town. Este o acțiune inedită a dezvoltatorilor primului proiect mixed-use din vestul țării, prin care vor să aducă un plus de culoare în viața comunității.

Astfel, drumul străbătut prin tunelul auto, care face legătura între Bulevardul Antenei și Piața Consiliul Europei, va fi o scurtă vizită într-o galerie de artă stradală, pentru că pereții vor fi complet acoperiți cu picturi graffiti de dimensiuni impresionante. „Șevaletul” atipic și generos, de peste 2.000 mp, va pune la încercare imaginația și talentul a 30 dintre cei mai buni artiști în artă stradală din lume, care, până la sfârșitul lunii august, vor acoperi pasajul în imagini surprinzătoare.

Primii doi artişti au venit tocmai din Argentina şi și-au finalizat deja lucrările. În prezent, alți „pictori” urbani din Italia și România, inclusiv Ovidiu Batista, care a studiat la Facultatea de Arte și Design din Timișoara, îmbracă în vopsea pereții pasajului din Iulius Town. Lor li se vor alătura alţi grafferi talentaţi din Venezuela, Peru, Brazilia, Mexic, Spania, Franţa, Polonia, Republica Moldova şi România, toţi participanţi la mari festivaluri internaţionale de profil. Printre artiștii care vor ajunge la Timișoara pentru acest eveniment se numără și  Nicolas Romero Escalda, alias Ever Siempre, considerat a fi unul dintre cei mai apreciaţi artişti din lume, menţionat în albumul „Street Art Today: The 50 Most Influential Street Artists Today”.

Evenimentul este realizat cu sprijinul Corinei Nani, lector universitar la Facultatea de Arte şi Design din Timişoara, şi cu cel al lui Sergio Morariu, preşedinte Fundaţia Enduromania.

Lucrările vor fi dezvăluite publicului și vor încânta privirile curioșilor începând din 30 august 2019, când va fi inaugurată prima etapă a ansamblului urbanistic Iulius Town, prin intermediul unui vernisaj de street art dinamic, care va îmbina muzica, dansul şi arta.

Pasajul subteran din Iulius Town este soluția propusă de dezvoltatorii proiectului – companiile IULIUS și Atterbury Europe – pentru fluidizarea traficului în zonă. La finalizarea lucrărilor, investiția va fi donată Primăriei Timișoara. Tunelul este acoperit de o zonă verde, unde se amenajează porţiuni de vegetaţie, cu arbuşti şi gazon, urmând a fi integrat în parcul ansamblului.

Prima etapă de dezvoltare a Iulius Town, cea mai mare investiție în real estate din regiune, în valoare de peste 220 de milioane de euro, va include: 120.000 mp de retail, noi branduri, un nou concept de cinema, 450 de magazine, un nou concept de cinema, cel mai mare centru de sănătate şi fitness din România, numeroase restaurante şi cafenele tematice, un parc, un centru de evenimente, 100.000 mp de spaţii office clasa A, un tunel auto şi 4.070 de locuri de parcare.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...