Noutati :

‘Picnic de arhitectura’ cu bucate facute in casa, tururi ghidate si ateliere, in Piata Bisericii din cartierul Elisabetin, la Timisoara

22 mai, 2019 - 02:53 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. Timisorenii sunt invitati la picnic, in parc. Totul, in cadrul unui noi eveniment Hot:Parks, care, si de data aceasta, isi propune sa le dezvaluie cele mai ascunse mistere ale cartierelor, intr-un cadru neconventional.

Sambata, in 25 mai, intre orele 10 si 21, Piata Bisericii din Elisabetin se va transforma intr-un loc de poveste, in care cei prezenti vor putea gusta bucate traditionale, facute in casa, in timp ce vor putea sa descopere patrimoniul cultural al cartierului. Printre activitatile propuse de organizatori se numara tururi ghidate, ateliere de desen sau sesiuni de storytelling cu locuitorii cartierului.

„Atmosfera linistita a cartierului Elisabetin, strazile pavate cu piatra cubica, parcurile si vastele rezervatii de arhitectura in stilul anilor 1900 sunt cele care au inspirat conceptul seriei de evenimente HoT: Parks. Sambata, in Piata Bisericii, pe durata intregii zile este organizat un mare picnic – atat cu bunatati aduse de acasa de participanti, cat si cu jocuri de frisbee si de arhitectura sau ateliere de desen pentru copii, care au ca punct central Casa Mühle din Timisoara”, spune Mihai Moldovan, coordonator al proiectului Heritage of Timisoara: Elisabetin.

Ateliere de creatie din cadrul HoT: Parks /2 – Piata Bisericii sunt bazate pe tematica evenimentului si locatia acestuia si sunt desfasurate de catre artisti timisoreni Lucian Popovici, Mi8cha si Andrei Puica. Participantii vor putea alege intre atelierele de creatie care presupun arta “craft-tecture”, stampe cu patrimoniu cultural si ateliere de desen, la care cei mici vor putea invata despre istoria familiei florarului imperial Wilhelm Mühle. Tot din arhitectura cartierului Elisabetin sunt inspirate jocurile si concursurile de explorare a cartierului, intitulate „Pe diagonala”, de la care se va putea pleca acasa cu o carte noua sau cu o invitatie la ceai.

„Noi perspective in Piata Bisericii” si „Explorari fotografice in Elisabetin” sunt cele doua tururi ghidate de catre arh. Vlad Pata si Claudia Tanasescu. Acestea sunt urmate sesiuni live de povesti ale celor care locuiesc in cartier – „Elisabetin Stories”. Seara se incheie cu o plimbare nocturna, de la ora 21:00, prin care cei prezenti vor fi ghidati sa descopere cartierul Elisabetin intr-un mod alternativ.

Patrimoniul cultural-arhitectural al Timisoarei, orasul cu cele mai multe cladiri istorice, este prea putin cunoscut atat de locuitorii orasului, insa poate fi sprijinit si inteles de comunitate in special prin initiativele asociatiilor non-profit care lupta pentru o mai buna cunoastere a lui. Iar acest lucru si-l propune si HoT: Parks, prin activitati gandite pentru toate categoriile de varsta. Participarea la eveniment este libera.

HoT: Parks a debutat in 11 mai, in Piata Plevnei (Parcul Gheorghe Doja), iar seria de evenimente se desfasoara o data la doua saptamani, pana in luna iulie, in parcuri ale cartierului Elisabetin. Acesta este un nou concept de eveniment marca Heritage of Timisoara, proiect desfasurat de Asociatia Prin Banat, ajuns in 2019 la cea de-a treia editie.

Programul activitatilor HoT: Parks /2 – Piata Bisericii

10 – 20 – Picnic in Piata Bisericii
10 -13 – Jocuri inspirate din arhitectura cartierului Elisabetin
11 – 14 – Pe diagonala – concurs de explorat patrimoniul arhitectural // ALTFELstudio si Librariile Carturesti Timişoara
12 -20 – Atelier Craft-tecture // powered by Mi8cha
12 -20 – HoT: Stamps – atelier de stampe cu patrimoniu, powered by Lucian Popovici
13 -14 – „Noi perspective in Piata Bisericii” – tur ghidat cu arh. Vlad Pata. inscrieri: http://bit.ly/tur-ghidat-VladPata
14 – 16 – „Desenam patrimoniul cultural timisorean. Casa Mühle” – atelier de desen pentru copii powered by Andrei Puica
15 -16 – „Explorari fotografice in Elisabetin” – tur foto cu Claudia Tanasescu Photography. inscrieri: http://bit.ly/tur-foto-ClaudiaTanasescu
16 – 17 Elisabetin Stories – Aflam povestile celor care locuiesc in cartier
17 -18 – Jocuri inspirate din arhitectura cartierului Elisabetin
18 – 20 – Pe diagonala – concurs de explorat patrimoniul arhitectural // ALTFELstudio si Librariile Carturesti Timisoara
18 – 19 – Atelier de crochiuri urbane
21 – 22 – Plimbare nocturna – descoperirea cartierului Elisabetin intr-un mod alternativInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...