Noutati :

Piata virtuala regionala intre Timisoara si Szeged! Lucrarile pentru modernizarea Pietei de Gros din Timisoara incep odata cu vremea buna! Afla ce se va face mai exact in Mehala!

28 noiembrie, 2011 - 05:30 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Aproape 1 milion de euro vin de la Uniunea Europeana pentru Timisoara si Szeged. Pietele de gros din cele 2 orase vor fi modernizate pana in 2012, dupa care pietarii vor putea face negocieri pe internet pentru legume si fructe.

In Piata de gros din Timisoara se va construi o hala noua, unde va fi depozitata marfa comerciantilor, se va instala un sistem de ticketing pentru parcare si se vor monta camere video. In plus, pentru comercianti, va fi amenajat un loc de negocieri virtual, intr-o sala de videoconferinte, iar cumparatorii vor avea ocazia sa vada cat costa legumele si fructele in Szeged, dar si ce cantitate de marfa disponibila au producatorii de acolo.

„Vom crea o piata virtuala regionala, in care sa putem sa facem schimb de produse, in timp real si foarte rapid. Vom avea mai multe panouri, dar si o sala de videoconferinte. Toti cei care vor vinde in piata vor avea iesire pe internet si acces la toate locatiile din piata de gros din Szeged. Vor vedea ce marfa este in Szeged, care sunt preturile de vanzare, care sunt cantitatile, vor putea evita intr-un fel transportul pana in Szeged degeaba. Tot sistemul de videoconferinta este dedicat celor care vand”, a spus Aura Junie, sefa Directiei de Dezvoltare din cadrul Primariei Timisoara.

Lucrarile de amenajare a halei vor incepe imediat ce vremea se va incalzi. Acum se organizeaza licitatia, iar reprezentantii primariei lucreaza la caietul de sarcini pentru sistemul virtual. Pe toata perioada in care vor lucra muncitorii, activitatea comerciantilor nu va fi intrerupta. Lucrarile vor trebui sa fie gata pana in 31 octombrie 2012.

Luni, primarul Timisoarei impreuna cu reprezentantii Primariei implicati in proiect au vizitat Primaria din Szeged si piata de gros din localitate, unde a fost prezentat mai pe larg proiectul.

„In zilele urmatoare vor incepe si la noi lucrarile. Vom construi o hala pentru depozitarea de marfuri, dar si o parcare. Aici vin foarte multi cumparatori din Timisoara. E bine ca vor stii care sunt preturile dinainte sa vina la noi. Comerciantii din cele 2 orase colaboreaza deja foarte bine, timisorenii cumpara cantitati semnificative de la noi”, a spus Laszlo Solymos, viceprimarul orasului Szeged.

Potrivit primarului Gheorghe Ciuhandu, impreuna cu ungurii mai colaboram si pentru Gradina Zoologica din Timisoara, in cadrul proiectului Carpatzoo!

„Proiectul acesta al pietelor are o importanta speciala, pentru ca se adreseaza in principal producatorilor agricoli si populatiei dintre cele 2 orase. Noi intentionam, de fapt, sa cream un fel de bursa agricola virtuala care sa permita producatorilor si consumatorilor din Szeged sau din Timisoara, sa aiba acces la informatiile de ultima ora privind evolutia in acest domeniu”, a spus Ciuhandu la Szeged.

CITESTE SI: Vom putea cumpara marfa din Ungaria de la Piata de Gros din Timisoara. Vezi aici cum!

CITESTE SI: Producatorii isi pot vinde marfa gratis in Piata de Gros din Timisoara. Vezi cum anume si ce se modernizeaza in piata din Mehala!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...