Noutati :

Piata Unirii in Carnaval – elevii si profesorii transforma Timisoara in Mica Venetie

7 februarie, 2013 - 01:51 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: CULTURA
0


TIMISOARA. Asociatia Piata Unirii a lansat proiectul Piata Unirii in Carnaval. Expozitii de masti ceramice, bijuterii si antichitati, plimbare in haine de epoca si cu masca, degustari de cafea etc. sunt numai cateva dintre activitatile organizate in luna februarie.

Conceptul vizeaza o dezvoltare a initiativei private si implicarea firmelor si a institutiilor din zona cu resurse proprii in viata culturala a orasului. Proiectul Piata Unirii in Carnaval se doreste un model pentru alte cartiere istorice ale Timisoarei”, explica Adrian Aron, initiatorul proiectului si unul dintre reprezentantii Asociatiei Piata Unirii.

Pana la finalul lunii februarie vor fi organizate diverse activitati in zona centrala o orasului, care sa promoveze Piata Unirii, dar si intreaga zona Cetate atat in randul timisorenilor, cat in randul turistilor.

Chiar astazi, de la ora 17.00, peste 300 de elevi ai Liceului ”N. Lenau”, profesori si parinti vor participa la o parada a costumelor de epoca si cu masca, ce va avea loc in Piata Unirii. Momentul este organizat pentru prima data in Piata Unirii, pana acum desfasurandu-se numai in incinta unitatii de invatamant, traditia derulandu-se de zeci de ani.

Incercam sa vitalizam aceasta zona, mai ales in perioadele „moarte”. De retinut este faptul ca nu suntem in competitie cu nimeni, doar dorim sa lansam o initiativa privata care sa reuseasca sa atraga cat mai multa lume in activitatile culturale ale Timisoarei. Invitam fiecare cartier istoric sa contribuie la bunastarea tuturor”, spune Adrian Aron.

Alte evenimente organizate in luna februarie vizeaza expozitii de masti de ceramica, afise, flyere, carnaval cu dansuri baroce, bal mascat cu tema „Seara Venetiana”, degustare de cafea, expozitie pictura s.a.

In luna martie, activitatile desfasurate de Asociatia Piata Unirii vor aborda un subiect spinos pentru Timisoara: luna cladirilor istorice, care reprezinta patrimoniul cultural al orasului.

Asociatia Piata Unirii este formata din cateva zeci de firme din Timisoara.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...