Noutati :

Piata Unirii din Timisoara devine casa organizatiilor neguvernamentale la sfarsit de saptamana, la cea de-a treia editie a ONG Fest

6 octombrie, 2011 - 01:27 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Cele mai importante organizatii nonguvernamentale din Timisoara si din imprejurimi se aduna in acest weekend in Piata Unirii din Timisoara, la ONG Fest. Vor avea loc spectacole si momente culturale, seminare, lansari de carte si multe altele.

Timisorenii care vor trece prin zona vor avea sansa sa discute cu specialisti din diverse domenii, domenii printre care se afla servicii sociale, filantropie, sport si recreere, educatie, voluntariat, participare civica si advocacy, cooperare, case de ajutor reciproc, asociatii de producatori ori asociatii patronale.

Pe langa standurile ONG-urilor, vor avea loc numeroase seminare, ateliere, lecturi publice, proiectii de film, spectacole si concerte, atat in spatiul special amenajat din fata Palatului Baroc, cat si pe scena special amplasata in fata Domului din Piata Unirii. Seminarele si lansarile de carte au loc la Hotel Timisoara. Un moment foarte important are loc sambata, intre orele 10:00 – 13:00, la Hotel Timisoara, unde se desfasoara seminarul „Rolul ONG-urilor in stimularea participarii copiilor, tinerilor si adultilor la educatia permanenta”.

Potrivit organizatorilor, rata voluntariatului este foarte scazuta in Romania. Jumatate din serviciile sociale din tara noastra sunt furnizate de organizatiile nonguvernamentale, pe cand 25% dintre ele se bazeaza pe protectia copilului.

ONG Fest este cel mai important eveniment al societatii civile. Cea de-a treia editie se desfasoara la Timisoara in zilele de sambata si duminica, 8-9 octombrie, in intervalul orar 10:00 – 20:00.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...