Noutati :

Piata moderna, de peste 1 milion de euro, in comuna din Timis care aproape si-a triplat bugetul, dupa ce a atras fonduri europene si guvernamentale

16 ianuarie, 2021 - 02:58 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
4

TIMISOARA. Inca o investitie importanta intr-una dintre cele mai digitalizate comune din judetul Timis. Dupa ce in 2020 a reusit aproape sa isi tripleze bugetul local din atragerea de fonduri externe, primarul comunei Dudestii Vechi, Bono Cucalan, a anuntat ca o noua investitie intra in linie deapta.

Este vorba despre construirea unei piete noi in comuna, obiectiv ce va fi realizat de Compania Nationala de Investitii.

„Am primit aprobarea de la CNI, vom face la Dudestii Vechi o hala de piata, in valoare de 6 milioane de lei. Nu ne permiteam din bugetul local si atunci am zis sa scriem un proiect, sa aplicam, si am folosit banii din bugetul local ca sa atragem mai multi bani in comuna”, a spus Bono Cucalan, primarul comunei Dudestii Vechi.

Cladirea pietei urmeaza sa fie construita pe aproximativ 600 mp si sa cuprinda o zona de hala cu mese, bransate la curent si internet, si o zona de spatii comerciale care vor putea fi inchiriate. Piata este prevazuta cu spatiile comerciale pentru produse agroalimentare, cu spatii pentru vanzarea de lactate, peste, carne si produse de panificatie, dar si spatii comerciale ce vor fi puse la dispozitie pentru vanzarea de cafea si produse de tip fast food.

De asemenea, piata va mai avea si zone administrative, grupuri sanitare si parcare auto la exterior, atat pentru comercianti, cat si pentru cumparatori.

Si pentru ca Dudestii Vechi este o comuna recunoscuta pentru agricultura, spatiile comerciale vor fi inchiriate cu prioritate producatorilor si antreprenorilor locali, pentru a incuraja dezvoltarea economiei locale.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Initiativa este foarte buna excelenta dar mai trebuie sa fie si producatori care sa isi vinda produsele agroalimentare , ca lumea s a cam lasat de agricultura,marea parte a pamintului o lucreaza companiile mari cu sute si mii de hectare de pamint cumparate cu 100 de marci sau euro hectarul,ca asa au vrut conducatorii tarii,in caz contrar va fi un bazar cu chinezisme,haine,pantofi etc,producatorii locali si din alte zone trebuie atrasi prin tot felul de facilitati oferite,numai constructia pietei nu este suficienta,si ce este mai important,trebuie data spre administrare unei companii private,bineinteles prin licitatie,contra unei taxe anuale bime gindite,altfel vs deveni ca 99 la,suta din ce are statul o gaura neagra unde se vor pierde bani,se va angaja bugetarii peste nevoi si cu salarii mari,in binecunoscutul scenariu romanesc,nu se poate ca in comunele si satele noastre de departe cei mai multi angajati sa fie la statul roman,bugetari,la primarie, la scoala,la gradinita,la dispensaretc asa cum este acum,in modul acesta , asa cum se desfasoara lucrurile vom bate pasul pe loc inca 30 de ani de acum incolo,nu ma refer la comuna in cauza ci in general,repet initiativa este laudabila si merita popularizata.

  2. @johndoe ‘cumparate cu 100 de marci sau euro hectarul,ca asa au vrut conducatorii tarii’ – asa-i ca ti ciuda acum ca ai vandut pamantul lu’ buna-ta si ai luat o rapca de BMW? HUooooo Iohanis care te-a fortat sa faci asta…

  3. Poate vrei sa spuneti Dudestii Noi….Nu cred ca Dudestii Vechi va face asemenea piata nici intr.un milion de ani…

  4. Eu nu am vindut nimic eu am plecat de mult din tara asta de prosti si de idioti unde comunistii au condus si inca conduc si au vindut tot pe,nimic la capitalisti,v am lasat de mult si sa ma intorc cind o sa zboare porcii,asa v ati ales conducatorii de doi bani,asa traiti,si nici in ceasul al q2 lea nu va desteptati pentru ca 30 de ani acceptati sa isi bata joc de voi.