Noutati :

Piata Iosefin, gata si nu prea. Mai avem de asteptat pana ne vom face cumparaturile in cladirea noua

25 octombrie, 2012 - 04:05 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. S-au investit 12 milioane de lei, dar noua cladire a Pietei Iosefin inca nu e gata, desi termenul de finalizare a lucrarilor s-a amanat deja de doua ori. Responsabilii din Primarie au mers joi sa faca receptia preliminara. Trebuia sa mearga si primarul Timisoarei, dar s-a lasat asteptat mai bine de o ora.

S-au gasit o gramada de nereguli, observatiile fiind trecute intr-o anexa care prelungeste practic finalizarea lucrarilor cu inca o luna. Finisajele nu sunt gata, nu s-au pus inca plintele, nu s-au vopsit jardinierele si nici cativa pereti, iar lifturile… nici urma de ele. La ultimul etaj, unde se vor vinde produse de alimentatie, intr-un fel de food court, nu s-a pus nici macar instalatie de climatizare, lucru trecut in anexa semnata joi.

Membrii comisiei care au facut receptia nu s-au aratat deloc multumiti de lucrari.

„Se intocmeste o anexa, iar in functie de observatii si de marimea lor se va stabili un termen. Mai sunt de facut finisaje: de exemplu, vopsitorie la jardiniere, plinte si retusuri dupa vopsitorie, dupa plinte si cam atat. Nu este prevazuta in proiect instalatia de climatizare, din punctul meu de vedere este o misiune a proiectantului. Mai sunt de montat lifturile: 5 lifturi – 2 de marfa, 2 de persoane si unul panoramic”, ne-a declarat Nicolae Matu, sef de santier.

La receptia preliminara s-a lasat asteptat primarul Timisoarei, dar patronul firmei care a executat lucrarile a ajuns chiar mai devreme. Georgica Cornu recunoaste ca lucrarea a fost una pretentioasa si ca mai sunt de facut destule finisaje.

„O sa facem o anexa la receptie care o sa aiba termen de lichidare in 30 de zile. Investitia a fost una pretentioasa, incercam s-o facem la timp chiar in situatia in care trecem prin insolventa. Avem foarte multe creante pe lucrari contractate, pe care nu le incasam. Sunt firme care au intrat in insolventa si au disparut, noi incercam sa ne continuam activitatea. Sunt subantreprenori care au contracte incheiate cu noi, dar nu le-au respectat, nu le respecta in termen. S-a intarziat din vina noastra, au fost niste impedimente omenesti. Betele in roate se deconteaza la noi, n-am spus ca din cauza Primariei s-a intarziat”, ne-a declarat Georgica Cornu.

Cei responsabili spera ca timisorenii isi vor putea face cumparaturile de Craciun din noua Piata Iosefin. Odata ce se vor muta comerciantii in noua piata, constructia veche va fi demolata de aceiasi muncitori. Pietarii vor ocupa spatiul de jos, iar pentru spatiile de la etajele superioare se vor organiza licitatii. Momentan nu se stie daca societatea Piete S.A. va administra noua cladire.


Noua piata va avea 2 etaje si 1.600 de metri. La subsol, comerciantii isi vor putea pune marfa in 12 boxe amenajate. La parter se vor vinde fructe si legume, iar intre parter si etajul 1 se vor amenaja 28 de spatii pentru vanzatorii de flori si fructe. Totodata, se va organiza si un sector pentru producatorii de cereale si unul pentru comertul cu peste. La primul etaj se vor vinde lactate, carne si produse derivate, iar la ultimul etaj vor fi cafenele si fast-food-uri, precum si marfuri nealimentare, pentru uz casnic si gospodaresc.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. daca vor fi aceleasi naravuri in ale comertului cu produse agro-alimentare,ca la vechea hala, tot degeaba pereti noi varuiti!
  -probleme cu „producatorii” ce se aprovizioneaza din piata de gros!
  – probleme cu „ciocolatii” din zona!
  -probleme cu marfa expusa(de proasta calitate si la pret mare)!
  -probleme cu servirea clientilor,in sensul de neobrazare al asa zisilor precupeti…
  ar mai fi multe de spus dar ma rezum la acestea…
  poate citeste cineva din primaria timisoarei aceste cuvinte si ia seama sa se indrepte …piata noua Iosefin!

 2. bani aruncati pe geam de administratie!!!sa deschis Lidl la doi pasi asa ca din piata nu prea mai am nevoie de mai nimic …Aceeasi bisnitari milenari,aceeasi hoti din administratia pietei (vezi foto :”greul” Stefan directerul pietelor-trebuia inchis de mult scursura asta ).