Noutati :

Piata Iosefin, gata abia in toamna. Vezi cum arata noua cladire si care e stadiul lucrarilor!

20 august, 2012 - 09:47 AM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. A trecut si Ziua Timisoarei si Piata Iosefin tot nu e gata, desi fostul primar Gheorghe Ciuhandu a dat asigurari ca noua piata va fi inaugurata chiar de ziua orasului. Noua cladire a fost ridicata si se lucreaza acum la finisaje si la instalatii.

Structura de rezistenta a cladirii este gata, la fel si compartimentarile. Se efectueaza acum lucrari de arhitectura, finisajele interioare si exterioare si mai trebuie sa se zugraveasca noua cladire si sa se puna faianta. Termenul de finalizare a lucrarilor a fost prelungit pana in 30 septembrie, ne-au declarat responsabilii de proiect. Instalatia este finalizata in proportie de 80 la suta.

„S-a prelungit contractul, prin act aditional, pentru perioada de iarna si pentru o predare de amplasament care nu s-a facut la timp, pana in 30 septembrie. Pe iarna am avut lucrarile intrerupte pentru ca a fost foarte frig si, in celalalt caz, au fost cateva cabluri unde este acum cladirea, care trebuiau mutate de cei de la Enel. Structura de rezistenta este gata, se fac lucrari de arhitectura, finisajele interioare si exterioare. Majoritatea usilor si geamurilor au fost puse, mai sunt cateva de montat. Muncitorii trebuie sa zugraveasca si sa vopseasca acolo unde este cazul si sa puna faianta pe un etaj. La final de tot trebuia pusa rasina pe jos”, a spus, pentru www.opiniatimisoarei.ro, Gabriela Bica, manager de proiect.

Odata ce noua cladire este gata, reprezentantii Piete S.A. trebuie sa puna mobilierul si sa imparta spatiile comerciantilor.

De indata ce noua Piata Iosefin va fi pusa in functiune si comerciantii isi vor muta marfa in noua cladire, Primaria Timisoara vrea sa demoleze vechea hala si sa inceapa lucrarile la strada Vacarescu, tronsonul de la canalul Bega pana la linia de tramvai.

Noua piata va avea 2 etaje si 1.600 de metri. La subsol, comerciantii isi vor putea pune marfa in 12 boxe amenajate. La parter se vor vinde fructe si legume, iar intre parter si etajul 1 se vor amenaja 28 de spatii pentru vanzatorii de flori si fructe. Totodata, se va organiza si un sector pentru producatorii de cereale si unul pentru comertul cu peste. La primul etaj se vor vinde lactate, carne si produse derivate, iar la ultimul etaj vor fi cafenele si fast-food-uri, precum si marfuri nealimentare pentru uz casnic si gospodaresc.

Valoarea proiectului Piata Iosefin este de aproape 12 milioane de lei, bani luati din bugetul local. Suma pentru finalizarea lucrarilor nu a fost suplimentata.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...