Noutati :

Petrecere mare, de Ziua Timisoarei! Concerte, cros nocturn si foc de artificii, de ziua orasului! Cine urca pe scena in Piata Operei?

25 iulie, 2016 - 02:52 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Primaria Municipiului Timisoara organizeaza un program special pentru a marca data de 3 August, ziua orasului nostru

Manifestarile vor debuta miercuri, 3 august 2016, de la ora 09.00, in Piata Petru Maior, in zona Andrei Saguna, cu o depunere de coroane la bustul colonelului Virgil Economu, cel care s-a aflat in fruntea trupelor romane care au intrat in Timisoara, la 3 august 1919.

De la ora 10.00, in Piata Unirii, va avea loc o ceremonie publica prin care se vor marca 97 de ani de la unirea Banatului cu Romania si, totodata, de la instaurarea administratiei romanesti in Timisoara. La ora 13.00 va avea loc intrunirea in sedinta festiva a Consiliului Local al Municipiului Timisoara, in Sala de Consiliu a Primariei Municipiului Timisoara.

De la ora 20.00, in Piata Victoriei, vor avea loc concerte cu: Nicoleta Nuca, Liviu Teodorescu, Guess Who si Alexandra Stan.

Joi, 4 august 2016, tot in Piata Victoriei, incepand cu ora 19.00, iubitorii de blues si jazz sunt invitati la Festivalul Blues pentru Timisoara.

Pe tot parcursul zilei de vineri, 5 august 2016, sunt programate manifestari sportive dedicate zilei orasului nostru, iar de la ora 20.00, in Parcul Rozelor, va avea loc un spectacol folcloric.

Ziua Timisoarei, 3 August, a devenit ziua orasului nostru prin Hotararea de Consiliu Local nr. 217 din 1999. Prin aceasta hotarare se marcheaza ca zi a orasului momentul intrarii trupelor romanesti in Timisoara, la 3 august 1919 si instaurarea administratiei romanesti.

Iata programul Zilei Timisoarei!

3 august – miercuri

Piata Petru Maior
09.00 Depunere de coroane la bustul colonelului Virgil Economu

Piata Unirii
10.00 Ceremonie publica organizata cu sprijinul Garnizoanei Timisoara, care va marca momentul intrarii trupelor romane in Timisoara in data de 3 august 1919

Sala de Consiliu a Primariei Municipiului Timisoara
13.00 sedinta festiva – Decernarea Titlului de Cetatean de Onoare al Municipiului Timisoara

Casa de Cultura a Municipiului Timisoara – Sala Lira
18.00 – Vernisajul expozitiei de pictura dedicata Zilei Timisoarei – Asociatia Artistilor Plastici „Romul Ladea”

Piata Victoriei
20.00 concerte
Nicoleta Nuca
Liviu Teodorescu
Guess Who
Alexandra Stan

23.00 Foc de artificii

4 august – joi

Piata Victoriei

19.00 Blues pentru Timisoara- concerte

Mike & Blue Spirit Mike Godoroja infiinteaza in anul 1997 Mike & Blue Spirit si este considerat de catre public unul dintre cei mai importanti “piloni” ai blues-ului autohton. Este un artist cu 25 de ani de experienta in show-business, cunoscut atat pe partea concertistica, cat si ca realizator de emisiuni radio si TV. in prezent, Mike Godoroja a pornit un nou proiect, cu o noua formula a trupei, pentru ca ii place sa se reinventeze, iar acest lucru se observa in repertoriul si in dinamica pieselor sale. Noua trupa este formata din: Mike Godoroja – voce, Florentin Milcof – keyboarder, Tibi Dutu – bas, Pasha Sokurenko – tobe, Alin Paun – chitara.

Vasko the Patch & Poduene Blues Band Vasko Georgiev s-a nascut la Sofia in iunie 1959 si canta la muzicuta, tobe si chitara. Este autor si interpret de blues. El a fondat primul Blues Band bulgaresc profesionist in ’89, Poduene Blues Band, numindu-l dupa cartierul rau famat de saraci din Sofia, unde a crescut. Formatia a inceput sa cante blues in intreaga tara, interpretand melodii proprii, povestind despre o viata grea, dar si amuzanta precum si despre libertate. Primul concert al trupei a avul loc in martie 1989, la Penitenciarul din Sofia. Vasko the Patch & Poduene Blues Band a lansat 17 albume in Bulgaria si unul in Germania. Componenta trupei: Vasil Georgiev, alias Vasko Krupkata (The Patch) – voce, muzicuta, chitara, tobe, Krasi Tabacov – chitara, Smilen Slavshtenski – bas, Emil Tasev- Teleskopa – baterie.

Bega Blues Band si Marcian Petrescu Bega Blues Band este grupul cel mai longeviv de blues-jazz din Romania, cu o activitate de peste 30 de ani. intemeiat de Bela Kamocsa si de Johnny Bota, grupul a lansat in 1993 primul CD de blues-jazz din Romania, „Blues de Timisoara”. Bega Blues Band a obtinut, in 2004, premiul pentru cel mai bun grup de blues-jazz din Romania si Diploma de Excelenta a Municipiului Timisoara „pentru intreaga activitate muzicala si pentru promovarea imaginii Timisoarei in tara si in lume”.
Grupul este format din Maria Chioran – voce, Lucian Nagy – instrumente de suflat si percutie, Toni Kühn – claviaturi, Mircea Bunea – chitara, Johnny Bota – bas, Lica Dolga – tobe. Invitat special: Marcian Petrescu, care este cotat drept cel mai bun interpret de blues la muzicuta din Romania. De curind, Bega Blues Band a lansat un nou CD, Brassica Soup, care contine sapte compozitii ale lui Johnny Bota si Lucian Nagy si o piesa a lui Mongo Santamaria.

Suba Attila & The SoulFool Band La sfarsitul anului 2013, bluesmanul Suba Attila a format trupa SoulFool. Cercetand in jazzul inceputurilor, in bluesurile clasice si chiar in leaganul bluesului, New Orleans, el a redescoperit farmecul acestora pe care il impartaseste cu publicul larg. Acest band tanar abordeaza piese legendare, cum ar fi cele din repertoriul lui Louis Armstrong, Lou Rawls, Ray Charles, Jimmy Witherspoon si Louis Jordan. Suba Attila va fi insotit pe scena de: Vidákovich Izsák – saxofon, Hebenstreit Máté –clape, Dominik Hermán – percutie si Peter Matus – bas.

5 august – vineri

Program actiuni sportive

„Cupa oraselor infratite: – turneu de mini fotbal cu echipe de amatori
Baza Sportiva Colterm
09.00 – 17.00 Participa echipe reprezentand municipiul Timisoara si echipe invitate care reprezinta orasele infratite si partenere. Parteneri: Asociatia Judeteana de Fotbal Timis, Sport Club Municipal Timisoara.

Piata Sf. Gheorghe
10.00-22.00 Cupa orasului Timisoara – Turneu international de streetball 3×3, recunoscut de FIBA. Sistemul de participare este open, pe categorii de varsta, la masculin si feminin, dupa cum urmeaza: 11-14 ani; 15-18 ani; seniori 18-35 ani; master, peste 35 ani. Turneul se desfasoara pe doua terenuri profesionale, amplasate in Piata Sf. Gheorghe. Parteneri: Asociatia Judeteana de Baschet Timis, Sport Club Municipal Timisoara.
Se vor acorda: tricouri si dipolme, premii in bani, medalii si cupe.

Teatrul de Vara din Parcul Rozelor
20.00 Spectacol folcloric cu Ansamblul Timisul

Crosul nocturn Timisoara – „Timisoara, primul oras electrificat, primul cros noaptea alergat!”
22.00 Crosul nocturn a ajuns la cea de-a cincea editie si este organizat in sistem de participare open. Limita de varsta a concurentilor este de minim 18 ani. Cu exceptie, pot participa si concurenti cu varsta de 16 ani, care trebuie sa prezinte acordul scris al parintilor. Formularele de inscriere se pot descarca de pe site-ul www.crosnocturn.ro.
Crosul nocturn se va desfasura pe un traseu de cca 4 km si va avea startul incepand cu orele 22.00, de pe Bv. C.D.Loga nr.1(in fata Primariei Municipiului Timisoara), unde va avea loc si sosirea. Traseul este urmatorul: str. 20 Decembrie 1989 – Bv. Vasile Parvan, pe sub pasajul Michelangelo, continuare pe Bv. Corneliu Coposu, intoarcere la fantana de la pasarela din Parcul Copiilor, Bv. Corneliu Coposu, pe sub pasajul Michelangelo – Bv.Vasile Parvan, Podul Mihai Viteazul, str. 20 Decembrie 1989, finish Primarie Bv. C.D. Loga nr. 1 (vis a vis de Filarmonica Banatul). Se vor acorda: tricouri si diplome pentru toti participantii, cupe si vouchere pentru echipamente sportive.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...