Noutati :

Petitie! Romania nu vrea tratatul ACTA. Semneaza si tu daca esti impotriva!

29 ianuarie, 2012 - 11:44 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
12

Tratatul ACTA a iscat numeroase controverse in mai multe tari UE. Si Romania l-a semnat, dar pe Internet au aparut deja primele mesaje impotriva acestuia. Semneaza si tu o petitie anti-ACTA!

Tratatul Comercial impotriva Produselor Contrafacute (ACTA) este unul laudabil, insa lasa loc si de abuzuri, spun specialistii. Mai mult, pericliteaza chiar si libertatea de exprimare.

Realitatea.net le cere parlamentarilor romani sa se opuna ratificarii tratatului ACTA. Tratatul ACTA a iscat numeroase controverse in mai multe tari UE. Si Romania l-a semnat, dar pe Internet au aparut deja primele mesaje impotriva acestuia. Semneaza si tu o petitie anti-ACTA!

Tratatul Comercial impotriva Produselor Contrafacute (ACTA) este unul laudabil, insa lasa loc si de abuzuri, spun specialistii. Mai mult, pericliteaza chiar si libertatea de exprimare.

Realitatea.net le cere parlamentarilor romani sa se opuna ratificarii tratatului ACTA. Puteti semna petitia AICI!

CITESTE AICI TRATATUL ACTA!

CITESTE SI: ACTA: Ce tari din lume se opun controversatului tratat semnat si de Romania

CITESTE SI: Se renunta la tratatul ACTA, care cenzureaza Internetul in Europa? Afla toate detaliile despre el!

CITESTE SI: Ce inseamna ACTA? Calculatoarele si telefoanele vor putea fi verificate pentru a se afla daca tot continutul este licentiatInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 12comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Doamne Dumnezeului ! Dacă şi aici îşi bagă coada “POLITICA MIORITICĂ” nu mai e de trăit în RO. Tratatul propus spre dezbatere până în iunie vizează nişte probleme majore cum ar fi pierderile financiare datorate nerespectării drepturilor de autor sau conceptul de securitate cibernetică, nicidecum controlarea informaţiei ce circulă virtual pe internet. Neamul de mămăligă îşi doreşte şi de astă dată să speculeze oportunitatea pentru a ne spiona pe bani publici. Furnizorul ar fi cointeresat să sprijine acest demers pentru eventuale fonduri (chiar europene) ce vor fi alocate pentru aceste verificări şi urmăriri pe net. 😀
  Eu la bloc nu pot să respir de boşorogii care stau cu ochii în vizorul de la uşă şi de cotoroanţele de pe băncuţa din faţa imobilului. Am înghiţit compromisul cu factorul poştal, am acceptat sloganul “ să ne auzim de bine” pe telefonia digitală sau ghici cine vină la cină prin interfonul de la intrare. Internetul era singurul spaţiu care nu putea fi controlat de cei de mai sus şi nici locul în care nu te puteau monitoriza oficial. B-)
  Prin ACTA pusă la dispoziţia cârnăţarilor noştri ce servesc sub umbrela anonimatului vom avea intimitatea violată pe motiv că paza bună te fereşte de vremea rea. Cât timp stăm liniştiţi că STATUL veghează asupra noastră pentru că îi plătim taxe şi impozite, iar ţara merge într-o direcţie bună în recesiunea UE, băieţii deştepţi îşi umflă conturile bancare (căci nu cred că ţin banii la ciorapi). Pe lângă taximetria la negru, concurenţa neloială la piaţă, evaziunea fiscală în talcioc, contrabandă online cu prezervative şi altele, acum vine rândul pirateriei amărâtului conectat la reţeaua de net. Între timp jaful a ceea ce a mai rămas din epoca de aur continuă fără prea multe complicaţii juridice.
  Germania s-a opus semnării tratatului, iar polonezii au ieşit în stradă pentru a manifesta împotriva ACTA. NOI nu ne hazardăm nici macar să semnăm PETIŢIA pentru ca eventual să nu ne regăsim pe lista neagră cu care se va începe.

  • ai dreptate fratiorule …ca bine zici !!!!

 2. o incalcare a drepturilor fundamentale la intimitate, prezumptia de nevinovatie si dreptul la libera exprimare. O forma de dictatura asupra internetului

 3. Ha, ha, ha ! Guvernul ROMÂNIEI ne linisteste sa nu ne facem griji cu privire ACTA, noi cei care ne incadram in societatea de buna calitate ce nu face comerţ cu muzica sau programe. Se subintelege ca trebuie sa stam linistiti si sa nu mai tulburam apele pentru ca SISTEMUL deja functioneaza…

 4. In primul rand io vreau sa vad cum ne putem plati licententa la windows sa nu mai spun de office si restul programelor pe care pana acuma nici nu le bagam in seama.Sa nu punem problema muzicii ca nu stiu cati din noi platesc pentru ea cand o descarca ce sa mai spun de filme sau alte materiale banale la care nici nu te-ai gandit pana acuma.
  Sa nu ma inteleaga lumea gresit ca as incuraja pirateria dar in primul rand sistemul ne obliga sa facem lucrul acesta prin salariile de mizerie pe care le avem.
  app nu am vazut unde sa semnez petitia…

 5. SI CE PARTID VOR ACTA, USL-UL?

 6. Nu cred ca exista om in lume ca sa vrea ACTA. Nu mai stiu cum sa ne controleze,si sa ne ia bani. Nu am vazut unde sa semnez dar oricum NU ACTA.

 7. STOP ACTA

 8. JOS CENZURA !

 9. Parerea mea este ca trebuie oprita ACTA ca lucrurile sunt bun asa cum sunt

 10. Lozincile se scandeaza si online pe site-ul Lozinci Punct Ro. Trimite si tu lozinci ANTI ACTA. Lozinci Punct Ro este un proiect social, non-profit si apolitic, ce isi propune sa centralizeze pe Internet mesajele protestatarilor de la manifestatiile publice.

 11. Acta e o prostie. Doar ganditiva cate putem face cu ajutorul internetului. Si sunt mii de exemple:
  -tema la engleza :))
  -referatul la (biologie chimie romana istorie …)
  -asculta o melodie
  -si multe altele
  deci daka se aproba ACTA ala care semneaza tratatul suge **** :))