Noutati :

Petitie pentru inchiderea scolilor din Timisoara si din judet

9 martie, 2020 - 10:59 AM
Autor: Redactie      
Categorie: EVENIMENT
9

TIMISOARA. Masurile extreme sunt cerute de parinti, dar si de o parte dintre dascali pentru limitarea raspandirii coronavirusului. La Timisoara a fost lansata o petitie online pentru suspendarea cursurilor la toate scolile din judet pentru doua saptamani.

CITESTE SI: Toate zborurile spre Italia, anulate, pe toate aeroporturile din Romania

Seful DSU Raed Arafat a anuntat ca o decizie legata de inchiderea sau nu a scolilor in intreaga tara va fi luata la orele 16.00.

Avand in vedere cazurile de coronavirus confirmate in orasul Timisoara, noi, cadrele didactice de la toate unitatile scolare din acest oras, solicitam ISJ si DSP Timis suspendarea cursurilor pe o perioada de cel putin 14 zile, pana la identificarea unor solutii pertinente cu scopul de a reduce / eradica riscurile de imbolnaviri, amplificate de la o zi la alta pana in prezent. Aceasta petitie este justificata de: lipsa masurilor concrete si viabile din partea autoritatilor competente, neaplicate individual, la nivel de unitate scolara, carenta care a condus la cresterea numarului de imbolnaviri in cadrul Liceului Alimentar, cu impact asupra potentialei extinderi la nivelul intregului oras; inexistenta unei anchete epidemiologice solide si complexe care sa vizeze: membrii familiilor elevilor infestati, o mare parte dintre acestia (frati, surori, verisori) fiind elevi in alte unitati scolare din oras; celelalte persoane si alti elevi de la toate scolile din oras cu care elevii infestati au venit in contact in mod inevitabil, in cadrul evenimentelor scolare si prin proximitatea zonelor de domiciliu / in zone de interferenta (mijloace de transport in comun, locuri publice etc.); cadre didactice care predau atat la Liceul Alimentar, cat si in alte scoli din Timisoara / judetul Timis„, se arata in textul petitiei lansata online si pe care au iscalit-o deja peste 2500 de oameni.

Petitia poate fi semnata AICI.

In Timisoara au fost suspendate cursurile la o singura scoala, Liceul de Industrie Alimentara, unde au fost identificate 3 cazuri de coronavirus, din care doua sunt deja vindecate.

La Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes mai sunt internati 3 bolnavi, o eleva de 15 ani din Timisoara si un barbat si fiica lui din Hunedoara.

La nivel de tara sunt 15 cazuri de coronavirus confirmate pana acum, iar aproape 13.000 e oameni sunt in izolare la domiciliuInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 9comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Semnez pentru a preveni boala

  2. Semnez pentru a preveni corona

  3. Semnez pentru închiderea școlilor

  4. Semnez pentru inchiderea scolilor

  5. Parerea mea e ca dacă s ar inchide școlile pentru cel Putin 2 săptămâni virusul nu s ar m ai răspândi și ar dispărea

  6. Semnat, atat pentru scoli cat si facultati. Nu este ok ca oamenii sa foloseasca transportul in comun pe aceasta perioada

  7. Semnez pentru inchiderea scolilor.

  8. Eu cred pentru binele societății să se închidă școlile deoarece nu vrem să se infecteze tot orașul asta este părerea mea acuma nu știu câți oameni sunt de acord cu mine dar eu cred că așa este mai bine

  9. Am semnat. Considerând cat de multi copii merg la școală, un loc unde dacă o persoană are răceală, încă 50 o iau de la el/ea, nu e o idee buna sa fie deschise școlile, mai ales că foarte mulți copii merg cu transportul public.