Noutati :

Peste un milion de euro pentru pregatirea noului an academic, la Universitatea Politehnica Timisoara

21 septembrie, 2019 - 02:39 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
1

TIMISOARA Universitatea Politehnica Timisoara a fost mereu preocupata sa asigure cele mai bune conditii de studiu si cazare pentru studentii sai. De altfel, institutia are o baza materiala de invidiat, cu spatii pentru studiu, camine care asigura cazarea tuturor studentilor proprii, cantine, o biblioteca moderna, trei baze sportive etc. Ca si in anii precedenti, UPT a alocat si in aceasta vara sume importante reparatiilor, reabilitarilor, reparatiilor capitale, amenajarilor de sali de curs si laboratoare, dar si pentru alte lucrari necesare pentru debutul unui nou an de invatamant.

Astfel, lucrarile curente in Complexul Studentesc si Baza Sportiva nr. 2, in valoare de peste un milion de lei (aproximativ 220.000 de euro), au inclus igienizarea integrala a Restaurantului Studentesc Politehnica, a caminelor C4, C19, C20, montarea parchetului in toate camerele caminului C1, interventii locale la caminele 1MV, 2MV, C22, dezinsectia si deratizarea tuturor spatiilor de cazare, reparatii la gazonul sintetic si la sauna de la Baza Sportiva nr. 2.

Lucrarile de reabilitare si reparatii capitale, in valoare de peste 2 milioane de lei (circa 450.000 de euro) au vizat caminul C9 (reparatie capitala), sala de sport de la Facultatea de Inginerie din Hunedoara si caminul C25 (reabilitare).

Amenajarile unor sali de curs si laboratoare in cadrul facultatilor UPT au totalizat peste 242.000 de lei (50.000 de euro).

Alte lucrari suplimentare au vizat reparatiile unor drumuri si platforme, in valoare totala de circa 280.000 de euro, lucrari la Rectoratul UPT, in valoare de 45.000 de euro, lucrari la Corpul R, in valoare de 40.000 de euro.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. „Amenajarile unor sali de curs si laboratoare in cadrul facultatilor UPT au totalizat peste 242.000 de lei”
    Salariul lui Nicolae Robu de la Politehnica pe 2018 a fost de 151.651 lei pentru ca preda 4 ore pe saptamana. Bun profesor trebuie sa fie, de vreme ce e platit cu 550 lei/ora, si nici nu are nevoie de timp sa-si pregateasca cursul, caci, dupa spusele lui, sta in medie 13 ore pe zi in primarie.