Noutati :

Peste o suta de elevi timiseni au obtinut medalii la olimpiadele nationale de saptamana trecuta

10 aprilie, 2012 - 01:46 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
2

TIMISOARA. 106 din 125 de elevi timiseni care au participat la olimpiadele nationale desfasurate in perioada 2-6 aprilie s-au intors acasa cu medalii la gat. 14 dintre elevi au obtinut locul I la faza pe tara!

Daca in Timis exista licee in care numarul corigentilor se apropie de jumatate din numarul total de elevi, iata ca varfurile obtin rezultate bune atunci cand participa la cele mai puternice competitii regionale si nationale. La faza nationala a olimpiadelor scolare, desfasurata in Saptamana Scoala Altfel (2-6 aprilie), 85% dintre participanti au obtinut medalii si mentiuni: 106 din 125!

Locul I a fost obtinut de 14 dintre timiseni. Premiera o reprezinta medalia de aur obtinuta la disciplinele Religie ortodoxa si Relegie alianta evanghelica, discipline la care, pana in prezent, niciun elev timisean nu s-a mai clasat primul pe tara. Tot locul I a fost obtinut la Limba sarba, Limba germana materna, Matematica speciala (elevi cu deficiente de auz), Tehnologia informatiei speciala (elevi cu deficiente de auz), Limba romana, Dans clasic si la Olimpiada Nationala a Sportului Scolar – handbal (echipa din Tomnatic).

Observam ca la stiinte nu suntem in top. Nu avem loc I, desi avem locuri 2 si 3. Aici mai trebuie lucrat. La nivel de performanta, selectia trebuie facuta la nivel de ciclu primar pentru ca elevii sa ajunga acolo unde doresc familia si scoala, daca sunt canalizati pe aceasta directie„, a apreciat Marin Popescu, inspectorul scolar general din Timis.

Timisul a obtinut 19 locuri 2 si 23 de clasari pe locul 3. De asemenea, 50 de elevi au obrinut mentiuni la olimpiadele la care au participat.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. „106 din 125 de elevi timiseni care au participat la olimpiadele nationale desfasurate in perioada 2-6 aprilie s-au intors acasa cu medalii la gat”…
  Dacă extrapolăm la numărul de judeţe, dacă mai facem calcule „de fineţe” după numărul de locuitori şi includem şi ponderea Bucureştiului….
  Ar suna (ştirea asta „bună”), la nivel de ţară – pentru că sistemul educaţional e naţional – cam aşa:
  Din 5000 de participanţi, 4000 au fost pe locul I, II, III, cu menţiuni sau măcar cu diplome de carton…
  Jenant. Sau e competiţie de masă, sau căutăm valori de excepţie.

 2. Valori vom respecta oricand si pretutindeni