Noutati :

Peste 800 de elevi si-au dat intalnire la Timisoara pentru a participa la proiectul ‘Politehnica Timisoara – un pas spre viitorul tau’

28 martie, 2014 - 09:56 PM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: EDUCATIE
0

Universitatea Politehnica din Timisoara a devenit, pentru trei zile, universitatea elevilor. Aproape 1000 de elevi din 20 de judete din tara au fost invitati sa participe la un proiect care le deschide portile invatamantului universitar.

Evenimentul intitulat “Politehnica Timisoara – un pas spre viitorul tau” se afla la prima editie si implica o impresionanta desfasurare de forte din partea organizatorilor, fiind unul dintre cele mai complexe proiecte de anvergura destinate elevilor.

“Prin intermediul acestui proiect tinerii au ocazia sa constientizeze ce inseamna o universitate valoroasa si performanta in viata. Daca in ultimii ani ne-am confrntat cu o “inflatie” de universitati care incercau, fiecare dupa puterile ei, sa-i pregateasca  a venit momentul ca ei sa discearna intre valoare, competenta, performanta si uz general. Din acest punct de vedere Universitatea Politehnica din Timisoara poate constitui un model de performanta, un model de conduita pentru tineri, atat din punct de vedere personal cat si profesional. Proiectul nostru a pornit de la aceasta premisa, este un proiect de amploare care cuprinde pentru 20 de judete, tineri care doresc sa-si masoare fortele in concursuri de matematica, de chimie, de creatie tehnica si cred ca eforturile noastre indreptate spre aceasta constientizare se dovedesc a fi utile pentru ca au creat o asemenea emulatie si suntem mandri de efectul lor”. a spus prof.univ. dr. ing. Viorel Serban, rectorul Universitatii Politehnica din Timisoara.

Cei aproape 1.000 de elevi vor avea ocazia sa cunoasca mediul universitar tehnic timisorean, oferta de studii a Politehnicii, vor putea sa-si verifice cunostintele in domeniile de interes prin participarea la concursurile organizate de Facultatea de Electronica si Telecomunicatii, Facultatea de Mecanica, respectiv Facultatea de Chimie, vor lua contact cu cei care sunt deja studenti si vor cunoaste indeaproape orasul Timisoara.

„Vrem sa ne apropiem cat putem de mult de mediul preuniversitar, de elevi. Dorim sa vedem care sunt problemele lor, dorim ca ei sa vada ce putem noi sa le oferim, ce perspective de cariera pot avea prin noi. Este o actiune dificila, prin amploarea ei, speram sa avem succes. Am avut colegi care au selectionat elevii pe baza unor concursuri virtuale, pe trei domenii, cei care au trecut de anumite baremuri au putut sa vina. Pot sa va spun ca, atunci cand am plecat la drum, am plecat cu o anumita proiectie asupra nmarului si cu greu am putut sa ne oprim la un numar semnificativ mai mare” a spus Prof.univ.dr.ing. Mircea Popa, prorector al Universitatii Politehnica din Timisoara.

Costurile pentru transportul, cazarea si masa elevilor si a profesorilor insotitori sunt suportate de catre Universitatea Politehnica.

Deschiderea festiva a evenimentului „Politehnica Timisoara – un pas spre viitorul tau!” a avut loc vineri, la Filarmonica „Banatul”.

Sambata, elevii participanti la proiectul “Politenica Timisoara – un pas spre viitorul tau” vor participa la concursurile pe sectiuni – matematica, chimie, aptitudini in domeniul mecanic si mecatronic – si vor avea ocazia sa viziteze facultatile din cadrul Universitatii Politehnica din Timisoara. Duminica va avea loc festivitatea de premiere.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...