Noutati :

Peste 60 de hectare de culturi si terenuri parjolite, o masina si un utilaj agricol, distruse de flacari, in incendii de vegetatie, in Timis

15 iulie, 2022 - 11:35 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EXTERN
2

TIMISOARA. Nu mai putin de 21 incendii au avut loc in doar 24 de ore, in judetul Timis. Pompierii au facut bilantul, astfel ca in urma acestor incendii au fost afectate peste 65 de hectare de vegetatie uscata, grau si lucerna. De asemenea, un incendiu de vegetatie uscata s-a extins la o anexa gospodareasca, dar si la un utilaj agricol.

Pompierii trag un semnal de alarma si spun ca, mai ales in aceste zile caniculare, chiar si o scanteie este suficienta pentru a produce adevarate nenorociri.

In acest context, recomandam persoanelor fizice si juridice care in aceasta perioada recolteaza culturile agricole, sa manifeste multa prudenta si sa respecte cu strictete toate masurile de prevenire si stingere a incendiilor. Totodata, este important sa asigure prezenta personalului care sa supravegheze zona recoltata si mijloacele necesare pentru stingerea unui incendiu (pluguri, discuri, stingatoare, cisterne cu apa, etc), pentru a putea interveni prompt in cazul unei situatii de urgenta„, transmit reprezentantii ISU Banat.

Pentru a preveni acest risc in perioada caniculara, pompierii recomanda cetatenilor sa respecte cateva masuri esențiale:
– NU utilizați focul deschis pe timp de vânt;
– NU utilizați focul deschis pe timp de secetă sau caniculă;
– NU aruncați la întâmplare resturile de țigări;
– În cazul în care se impune arderea vegetației uscate, colectați în grămezi mici resturile vegetale, astfel încât arderea să poată fi controlată;
– Izolați zona de ardere față de căile de comunicație, construcții și fondul forestier, prin executarea de fâșii arate;
– Desfășurați arderea numai pe timp de zi și supravegheați în permanență focarele.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Fritz e de vina …hai alt subiect .

  2. Daca culturile sunt asigurate atunci nu numai asiguratorii de masini vor intra in faliment si cei care au asigurat culturile , anula asta mai multi bani iau din asigurari decat pe culturi , urmeaza curand pe ecrane falimente !!!!