Noutati :

Peste 500 de locuri de parcare noi in cartierele din Timisoara. Pe ce strazi le amenajeaza SDM?

1 aprilie, 2014 - 01:00 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
4

TIMISOARA. Timisorenii care locuiesc in cartierele Steaua, Calea Sagului sau Lunei vor avea la dispozitie mai multe locuri de parcare. Societatea de Drumuri Municipale investeste peste 200.000 de euro pentru a crea 526 de locuri de parcare intre blocuri.

„Vorbim despre 526 de noi locuri de parcare, ce se vor realiza din fondurile proprii ale Societatii de Drumuri Municipale, obtinute din administrarea sistemului TimPark. Proiectele pentru aceste zone de parcari care se afla in general in cvartale de blocuri aglomerate au fost avizate si sunt in procedura de autorizare de constructie, urmand ca in maximum 2 saptamani sa inceapa lucrarile”, a declarat, marti, viceprimarul Dan Diaconu.

Astfel, vor fi create 271 de noi locuri de parcare in zona Steaua, 40 pe strada Soarelui din zona Lunei, 73 pe strada Luceafarul din Calea Sagului, 24 pe strada Hebe, 64 pe strada Lugojului din zona Telegrafului si alte 54 de locuri noi de parcare pe Intrarea Peru in zona Steaua. Potrivit viceprimarului, acestea nu vor intra in sistemul TimPark, urmand sa fie puse la dispozitia timisorenilor gratuit.

„Este vorba de locuri de parcare ce vor fi create, sunt si zone care in principiu ar fi trebuit sa fie zone verzi, dar nu sunt. Pe marea majoritate le-am vizitat, nu se fac defrisari de arbori in acest proces, dar toate parcarile au avizul Agentiei de mediu. Marea majoritate a locurilor sunt spatii neamenajate, unde cetatenii parcau oricum. Nu se va pune TimPark, doar daca va fi o solicitare a riveranilor”, a mai spus Diaconu.

Lucrarile sunt estimate sa coste 900.000 de lei, adica peste 200.000 de euro. Diaconu spune ca este doar un prim set de locuri de parcare noi ce vor fi create din fondurile TimPark.

Recent, Primaria Timisoara a amenajat, cu bani din bugetul local, 80 de locuri de parcare pe strada Bucuresti din zona Tipografilor.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. DE CE PE NIMENI NU INTERESEAZA CÂŢI COPACI SE TAIE PENTRU ACESTE LOCURI DE PARCARE? CE SUPRAFATA VERDE SE TRANSFORMA IN ASFALT, BORDURI SI BETOANE? IL CRITICAM PE CIUHANDU PENTRU PARCARILE ECOLOGICE. CE FACE AZI ROBU NU VEDE NIMENI…

  2. Cica le-a vizitat, nu se taie arbori ! E UN PORC MINCINOS !!! Cel putin 20 de pomi mai mici au fost taiati doar pe str. Luminii. Pe cei mari i-au lasat , cred ca le-a fost frica sa ii taie. Dar la incheierea frazei a mai spus ” AVEM AVIZ DE LA MEDIU”. Adica e legal !! Ne spune si noua PORCUL ce scrie in avizul de Mediu ??

    • DACA E VORBA DE CEI DE LA MANSARDA PRIMARIEI TIMISOARA (DIRECTIA DE MEDIU) SI-AU DAT LOR AVIZUL. DACA E VORBA DE AGENTIA PT PROTECTIA MEDIULUI, AVIZUL A FOST DAT DE O INSTITUTIE A STATULUI CE NU ARE DREPT DE CONTROL IN TEREN SAU DE VERIFICARE A VREUNEI RECLAMATII IN CAZUL DEFRISARII. DACA AVIZUL L-AU DAT CEI DE LA GARDA DE MEDIU, NU MAI AU CE CONTROLA IN TEREN. SE PUNE INTREBAREA: CE ESTE DE FAPT „AVIZUL”…

  3. Am găsit aceasta știre din greșeală. A trecut 1 an de atunci si nimeni nu a mai făcut nici un loc de parcare.