Peste 500 de elevi la proba de calificare online a concursului de matematica Valeriu Alaci, organizat de Universitatea Politehnica Timisoara

TIMISOARA. Concursul Național de Matematică „Valeriu Alaci”, organizat de Universitatea Politehnica Timișoara, rămâne una dintre cele mai îndrăgite competiții adresate liceenilor. O dovadă în acest sens o constituie faptul că, în ciuda situației de criză și a faptului că nu mai sunt prezenți la școală, peste 500 de elevi au participat miercuri, 25 martie 2020, între orele 18:00 – 20:00 la proba online de calificare în etapa finală a competiției.

Mai precis, 530 de elevi din clasele IX – XII au participat la concurs, pe platforma Campusului Virtual a Universității Politehnica Timișoara, iar 354 dintre aceștia au obținut peste 70 de puncte, obținând astfel calificarea în etapa finală a competiției. Ultima „rundă” a fost programată inițial în luna mai, în amfiteatrele Universității Politehnica Timișoara, dar, în actualele condiții generate de coronavirusul COVID-19, în funcție de evoluția situației la nivel național, se va decide modul de desfășurare, care va fi comunicat tuturor elevilor calificați.

Concursul Național Național de Matematică „Valeriu Alaci”, ajuns anul acesta la cea de-a VI-a ediție, are, ca și în anii precedenți, două secțiuni, corespunzătoare profilului claselor din care provin elevii: matematică-informatică, respectiv științe ale naturii/tehnologic/economic.

Elevii care vor obține locurile I, II, III la etapa finală a Concursul Național de Matematică „Valeriu Alaci” – ediţia a VI-a, 2020, vor fi admişi la UPT fără concurs de admitere.

Concursul „Valeriu Alaci” are drept principal scop continuarea tradiţiei în pregătirea matematică a viitorilor ingineri impusă de iluştrii înaintaşi printre care menţionăm pe Traian Lalescu şi Valeriu Alaci. Această pregătire matematică temeinică a stat la baza unor rezultate strălucite obţinute de inginerii absolvenţi ai Universităţii Politehnica Timişoara şi la dobândirea unui prestigiu deosebit al acesteia pe plan european şi mondial.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.