Noutati :

Peste 500.000 de euro, bani europeni, ajung langa Timisoara. In ce vor fi investiti la Dumbravita

6 februarie, 2020 - 04:47 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Un nou parteneriat cu o comuna din Serbia aduce peste jumatate de milion de euro, bani europeni, la Dumbravita, pentru realizarea unor investitii in infrastructura.

Este vorba despre un proiect privind „Implementarea strategiei comune de gestionare a apelor uzate in bazinul hidrologic al Dunarii„, care are obiectiv principal extinderea sistemelor de canalizare in Dumbravita si localitatea Golubac din Serbia.

„Pentru Dumbravita aveam realizarea canalizarii in zona Lac, cu o lungime de 7,3 kilometri, iar la Golubat este vorba despre canalizare pe o lungime de 2,6 kilometri. Pe langa aceste investitii, mai avem cate doua intalniri cu partenerii nostri pentru a face schimb de experienta si pentru a ne cunoaste mai bine. Pentru Dumbravita este foarte importanta realizarea acestei investitii, zona Lac se afla in apropierea localitatii Giarmata Vii, unde avem sistem de alimentare cu apa si gaz, dar nu avem sistem de canalizare. Impactul asupra populatiei este foarte mare. In zona, momentan, sunt in jur de 50 de locuinte, iar toata zona are PUZ-uri, pentru posibilitatea de a se construi in viitor. Cresterea demografica a localitatii noastre este foarte accentuata si in mod sigur in urmatorii 5-10 ani intreaga zona va fi construita in totalitate”, a spus Victor Malac, primarul comunei Dumbravita.

Pe de alta parte, chiar daca la vecinii sarbi trendul demografic al localitatii Golubac este in scadere, numarul de turisti care ajung in zona este in crestere de la o luna la alta, astfel ca introducerea retelei de canalizare vine ca un plus de confort pentru cei care viziteaza asezarea.

„Este unul dintre proiectele in care localitatea Golubac este partener, toate proiectele au fost realizate cu succes pana acum si sper ca si acesta se va implementa cu succes. Aceasta nu este prima data cand cele doua localitati colaboreaza si pot sa spun ca este o mare bucurie sa colaboram cu Dumbravita. Importanta acestui proiect este ca aduce un plus in ceea ce priveste mediul in care traim, intareste colaborarea transfrontaliera”, spun reprezentantii localitatii sarbesti Golubac.

Perioada de implementare a proiectului este de 24 de luni, intre 22 octombrie 2020 si 21 octombrie 2021. Valoarea totala a investitiei este de aproape 992.000 de euro, dintre care 514.000 de euro sunt prevazuti pentru efectuarea lucrarilor la Dumbravita.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...