Noutati :

Peste 40 de localitati din Timis, mai bine pazite de incendii. Au de acum o autospeciala de stingere cu o capacitate de 10.000 de litri de apa. Video

19 august, 2022 - 10:21 AM
Autor: Redactie      
Categorie: EVENIMENT
1

TIMISOARA. Cea mai noua autospeciala de stingere incendii, intrata in dotarea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Timis, a fost predata statiei ISU de la Faget. A fost cumparata cu bani europeni prin proiectul 𝑉𝐼𝑍𝐼𝑈𝑁𝐸 2020, Program Operational Infrastructura Mare (POIM 2014-2020), derulat de IGSU.

Complet echipata, autospeciala a costat 1.698.368 de lei si este foarte performanta. Are o capacitate de 10.000 de litri si poate fi alimentata cu apa si din surse fara presiune (lacuri, rauri, acumulari de apa etc.), ceea ce reprezinta un avantaj major atunci cand interventia pompierilor are loc in zone greu accesibile ori aflate la mare distanta de hidranti.

Autospeciala va fi folosita in cadrul misiunilor desfasurate de catre pompierii Statiei Faget si deserveste 1 oras, 7 comune si 38 de sate:

Oras Faget, cu satele: Batesti, Begheiu Mic, Branesti, Bunea Mare, Colonia Mica, Jupânesti, Povergina, Temeresti;
Comuna Curtea, cu satele Homojdia si Cosava;
Comuna Dumbrava, cu satele Bucovaț si Rachita;
Comuna Fârdea, cu satele: Dragsinesti, Gladna Montana, Hauzesti, Mâtnicu Mic, Zolt;
Comuna Margina, cu satele: Breazova, Bulza, Cosevița, Costeiu de Sus, Grosi, Nemesesti, Sintesti si Zorani;
Comuna Manastiur, cu satele: Padurani, Remetea Lunca, Topla;
Comuna Pietroasa, cu satele: Crivina de Sus, Farasesti si Poieni;
Comuna Tomesti, cu satele: Balosesti, Colonia Fabricii, Luncanii de Jos, Luncanii de Sus, RomânestiInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. „Autospeciala va fi folosita in cadrul misiunilor desfasurate de catre pompierii Statiei Faget si deserveste 1 oras, 7 comune si 38 de sate”Dar aceasta autospeciala este bine venita.Dar am totusi o intrebare referitoare la zona pe care o acopera.Incendile trebuiesc facute cu programare sau cum?Ca masina sa ajunga de la Cosava la Poieni dureaza destul de mult timp ca distanta