Noutati :

Peste 300 de tarabe vor vinde martisoare la Timisoara, in conditii de pandemie. Lista cu locurile din care vom putea cumpara simbolurile primaverii

19 februarie, 2021 - 03:06 PM
Autor: Redactie      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Se apropie cu pasi repezi inceputul lunii martie, si odata cu el si sarbatoarea Martisorului, iar primaria a stabilit deja unde vor putea fi vandute simbolurile primaverii.

CITESTE SI: Posibila anulare de catre primarie a Festivalului Florilor Timfloralis isca nemultumiri la Timisoara. Fostul viceprimar Dan Diaconu: Dincolo de impactul pozitiv fantastic, festivalul e unul dintre putinele evenimente cu un efect turistic important 

Vor fi 305 tarabe cu martisoare rasfirate in cateva locuri din oras, intrucat, din pricina pandemiei de coronavirus, comerciantii vor trebui distantati.

Cei care doresc sa vanda martisoare se pot inscrie la primarie in 22 si 23 februarie, unde vor depune cererile pentru avizul de comert stradal, la camera 12, la ghiseele 8 si 9. Dosarele se preiau intre orele 8.00-18.00 si trebuie sa contina:

-Cerere tip ce poate fi obtinuta online de la ghiseul 8 sau 9, camera 12, sau online, pe portalul www.primariatm.ro, atasata acestui anunt.
-Copie buletin de identitate, carte de identitate sau copie act firma (copie Certificat Unic de inregistrare).

Taxele vor fi urmatoarele: taxa de autorizare de 69 de lei, taxa de imprimat – 6 lei si taxa de ocupare a domeniului public – 0,10 lei/mp/zi. Toate aceste taxe se vor achita anticipat pentru toata perioada aprobata la casieria camerei 12.

Martisoare vor putea fi vandute in Timisoara intre 27 februarie si 2 martie.

Pentru a respecta reglementarile nationale in privinta combaterii pandemiei, in acest an comercializarea martisoarelor se va desfasura in mod diferit fata de alti ani.

Astfel, au fost aprobate urmatoarele locatii, fiecare amplasament de 2 mp urmand sa fie marcat special de catre reprezentantii Primariei Timisoara pentru a respecta distantarea impusa de prevederile nationale in privinta combaterii pandemiei:

Piata Victoriei (maximum 30 de amplasamente dedicate exclusiv artistilor)
Piata Libertatii (maximum 20 de amplasamente dedicate exclusiv artistilor)
Ceas Floral – Bd. Proclamatia de la Timisoara platou – 10 amplasamente
Str. Marasesti (de la str. Brediceanu spre str. Gh. Dima) – 20 de amplasamente
Parcul Copiilor – platou 15 amplasamente
Piata A. Mocioni – platou 10 amplasamente
Bd. Regele Carol I (de la str.I.Vacarescu pana la str.Gen.I.Dragalina) – 10 amplasamente
Piata Nicolae Balcescu – 15 amplasamente
Dambovita – platou 20 de amplasamente
Piata Doina – platou 5 amplasamente
Piata zona Soarelui – platou scoala Generala nr. 30 – 20 de amplasamente
Calea Buziasului – platou 15 amplasamente
Zona Spitalului Judetean (str. Aries) – 10 amplasamente
Str. Daliei (intre str. Al. V. Voievod si L. Catargiu) – 10 amplasamente
Str. S. Barnutiu – Calea Dorobantilor (zona Modern) – 10 amplasamente
Piata Traian – 25 de amplasamente
Str. Sf. Ap. Petru si Pavel, vis-a-vis de piata – 10 amplasamente
Calea Aradului (zona UTT) – 10 amplasamente
Calea Torontalului – platou 15 amplasamente
Bd. Circumvalatiunii – platou 10 amplasamente
Zona Dacia (parc) – 15 amplasamente.

Numarul total de tarabe va fi asadar 305.

Pentru locatiile din Piata Victoriei si Piata Libertatii, solicitantii au obligatia de a prezenta un document doveditor privind statutul de artist, memoriu privind modalitatea de producere a martisoarelor, o simulare fotografica a exponatelor prezentate spre vanzare pe panouri tip sevalet.

Operatorii economici au obligatia de a detine la locul de vânzare Avizul pentru desfasurarea comertului stradal, eliberat de Biroul Autorizare Activitati Comerciale si Gestiune Spatii Publicitare, dovada achitarii taxei de ocupare a domeniului public – in original, documentul de identitate al vanzatorului care sa coincida cu identitatea persoanei mentionate in aviz. Incalcarea prevederilor legislatiei in vigoare atrage sanctionarea contraventionala a persoanei sau reprezentantului firmei, de catre agentii constatatori, precum si retragerea avizului de catre emitent.
Comerciantii vor trebui sa intretina curatenia in spatiul in care isi desfasoara activitatea, in caz contrar fiindu-le retras Avizului eliberat de Primaria Timisoara.

De asemenea, comerciantii nu au voi sa cedeze dreptul de folosinta a amplasamentului ocupat in zonele mentionate de catre detinatorul avizului altei persoane. Aceasta fapta duce la retragerea Avizului si amendarea vanzatorului.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...