Noutati :

Peste 30 de oameni, cu tot atatea utilaje, vor face dezinsectia si deratizarea la Timisoara. Primele interventii, saptamana aceasta. Foto si video

9 aprilie, 2019 - 08:09 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. La mai bine de 5 ani de cand in Timisoara nu s-a mai facut dezinsectie si deratizare ca la carte, de saptamana aceasta, procedura va fi reluata, in cadrul unui contract semnat pe 4 ani, cu firma Coral Impex din Ploiesti.

Reprezentantii firmei au facut, marti dupa amiaza, o prezentare a utilajelor cu care se va interveni, dar si a etapelor in care se va desfasura activitatea de dezinsectie si deratizare la Timisoara. Atat personalul, cat si utilajele au fost aduse de la Ploiesti.

„Vom incepe cu 34 de operatori deratizarea. Cu asta se incepe. Pentru lucrarile de dezinsectie vom avea 5 utilaje de mare capacitate, autopurtate si 16 aparate de ceata rece si 8 aparate de ceata calda, purtate de catre operatori.Utilajul de mare capacitate are vreo 300 de litri, iar celalalte, de mica capacitate, au 10 litri si sunt purtate in spate de catre operatori”, a spus Alexandrul Badea, administratorul firmei Coral Impex.

„Iata-ne la inceputul unei campanii care de data asta va fi lunga, in care vom putea sa facem si in Timisoara, asa cum scrie la carte, dezinsectia, dezinfectia si deratizarea. Din pacate multi ani nu am putut face lucrul acesta decat cu invocarea fortei majore, in situatii limita in care am ajuns. Astazi, firma care a semnat contractul in urma licitatiei pe care noi am solicitat-o ne prezinta forta cu care va interveni, pe care a asumat-o prin contract. Sunt o multime de masini pe care firma a tinut sa ni le prezinte”, a spus primarul Nicolae Robu.

Un prim pas va fi cel de combatere a rozatoarelor. Astfel, de miercuri, in tot orasul, in zonele pe care compania le considera ca fiind cu probleme, vor fi amplasate statii pentru combaterea sobolanilor.

„Incepem cu deratizarea miercuri, in toate zonele cu problemele, de la periferie. O sa incepem in sistem concentric, venind de la periferie catre centru. Noi am inspectat zonele cu probleme, statiile nu se vor amplasa in zone vizibile, ci vor fi camuflate in parcuri, in spatii verzi, in zonele cu probleme pe care le-am identificat. Speram sa facem o lucrare foarte buna si eficienta in deratizare. Substantele cu care lucram contin o substanta amara, care nu poate fi mancata de caini sau de orice animale cu gust, insa sobolanii nu au gust si au atractie pentru aceste substante. Statiile de intoxicare vor fi inscriptionate, si acolo unde o sa le amplasam o sa punem si afise avertizoare, deci nu va fi o problema. Nu exista riscuri, pentru ca nu pot fi mancate, fiind amara”, a completat Alexandrul Badea.

Pe de alta parte, dezinsectia va incepe abia saptamana viitoare, intrucat in zilele urmatoare sunt anuntate ploi, iar aceasta actiune nu poate fi efectuata atunci cand ploua.

„Dezinsectia se va face de la sol, cu aparate de ceata calda si ceata rece si vom face si avio tratament. Dezinsectia se efectueaza cu un produs total biodegradabil, astfel ca daca noi dam seara, sa zicem la orele 21-22, deja albinele la orele 23-00, pot zbura. In 25 de ani de activitate nu am avut niciun incident cu albinele, pentru ca si noi suntem grijulii. Dezinsectia va incepe saptamana viitoare, asteptam pentru ca o sa fie o saptamana de ploi si atunci este mai bine sa efectuam imediat dupa ploaie, pentru ca atunci eclozeaza ouale de tantari, care sunt latente pe sol”, a incheiat Alexandru Badea.

Potrivit administratorului firmei Coral Impex, cu personalul si utilajele de care dispune, actiunea de dezinsectie pe raza Timisoarei este prevazuta sa dureze doua zile, si va fi repetata si in lunile urmatoare.

Va reamintim, conatractul pentru dezinsectie si deratizare in Timisoara a fost semnat la finalul saptamanii trecute de municipalitate, iar firma Coral Impex se va ocupa de acest serviciu in urmatorii 4 ani, iar valoarea contractului se ridica la peste 18 miliaone de lei.

VIDEO: George StefanitaInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Semimastile alea sunt doar filtre de particule (praf). Nu ofera nici un fel de protectie contra gazelor sau vaporilor. Si nici macar pentru praf nu sunt grozave.