Peste 3 milioane de lei de la Consiliul Judetean Timis pentru sport

TIMISOARA. 3.250.000 lei este bugetul total alocat de Consiliul Judetean Timis pentru finantarea nerambursabila a programelor din cadrul Agendei sportive. Din acesti bani, 1.950.000 lei au fost alocati pentru entitatile de drept public, respectiv 1.300.000 lei, pentru cluburile sportive de drept privat. In total, 22 de structuri sportive au solicitat bani nerambursabili de la Consiliul Judetean Timis.

CITESTE SI: Iata cum va arata noul stadion de 32.000 de locuri de la Timisoara. Va costa aproape 140 de milioane de euro. Foto 

In data de 31 mai 2023 a fost intrunita Comisia de selectie si evaluare a proiectelor si programelor sportive, in scopul finantarii nerambursabile de la bugetul Consiliului Judetean Timis pentru activitatile entitatilor sportive. Au fost depuse sase programe sportive de catre entitati de drept public, din care patru pentru finantarea programului „Sportul de performanta”, respectiv doua pentru finantarea programului „Sportul pentru toti”. Structurile de drept privat au depus un numar de 16 proiecte, 15 dintre acestea optand pentru „Sportul de performanta”, iar una solicitand finantare in cadrul programului „Sportul pentru toti”.

„Miscarea sportiva trebuie incurajata la nivel de autoritati, fapt pentru care Consiliul Judetean Timis acorda o importanta deosebita acestui sector. Tinerii au nevoie de o motivatie in plus pentru a practica sportul atat la nivel de masa, pentru un stil de viata sanatos, cat si pentru obtinerea unor performante care sa contribuie la promovarea judetului. Vom continua sa fim alaturi de structurile sportive si sa sprijinim programele care sunt atractive pentru tinerii din judetul Timis”, spune Alin Nica, presedintele Consiliului Judetean Timis.

Evaluarea s-a desfasurat respectand prevederile Regulamentului privind finantarea din fonduri publice a programelor sportive initiate de catre structurile sportive de drept public aprobat prin Hotararea Consiliului Judetean Timis nr. 87/11.04.2023 si prevederile Ghidului privind finantarea nerambursabila din fonduri publice a proiectelor sportive initiate de catre structurile sportive de drept privat aprobat prin Hotararea Consiliului Judetean Timis nr. 88/11.04.2023.
Rezultatele pot fi consultate pe pagina www.sport.cjtimis.ro, iar contestatiile pot fi depuse pana in 07.06.2023.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...