Peste 2500 de puieti saditi de voluntari si reprezentantii ADID, langa Timisoara. Foto

TIMISOARA. Aproape 500 de voluntari de toate varstele au participat in weekend la o campanie de impadurire organizata de ADID Timis in apropiere de Timisoara.

CITESTE SI: Biciclist cautat de politisti la Timisoara, dupa ce s-a ciocnit cu un pieton pe strada si apoi amandoi au plecat de la locul accidentului. Ce s-a intamplat dupa 3 ore? Foto 

Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Deseuri Timis a organizat vineri si sambata a doua editie a campaniei Scoala Afara – Laboratoare de educatie ecologica in aer liber.

In cadrul evenimentului, voluntarii au plantat peste 2500 de puieti, care au imbogatit astfel perdeaua forestiera din nordul orasului.

Sunt ferm convins ca educatia este cheia pentru construirea unui viitor sustenabil si ca este esential sa incepem inca de la varste fragede, implicând tânara generatie in experiente practice si educationale in natura. Prin aceasta activitate de plantare, dorim sa inspiram generatiile viitoare in legatura cu importanta protejarii si valorificarii resurselor naturale. Prin invatare si actiune, speram sa semanam semintele unei generatii viitoare de ecologisti dedicati„, a spus Cristian Mos, presedinte ADID Timis.

Va reamintim, in toamna anului trecut, reprezentantii ADID Timis, ajutati de voluntari, au sadit 10.000 de puieti de salcam, jugastru si artar in apropiere de Iohanisfeld, localitate ce apartine comunei Otelec, pentru a completa perdeaua forestiera infiintata dupa inundatiile devastatoare din 2005 in zona.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Puneti poze cu padurea. ca de 15 ani saditi pomi da nu se prinde niciunu. La 15 ani ar trebui sa avem deja padure. Dar singurii pomi is aia salbatici crescuti singuri

  2. Nu e pierdere de vreme! E obișnuința cu responsabilitatea. Mai bine ii obișnuiești cu o activitate mai utilă decât frecatul mentei sau a altor „substanțe”. Părerea mea…