Noutati :

Peste 2000 de oameni vin la cea mai mare actiune de plantare de puieti, aproape de Timisoara

12 noiembrie, 2015 - 10:02 AM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Se striga adunarea sambata, in 14 noiembrie, la cea mai importanta actiune de impadurire la nivel national – impreuna Plantam Fapte Bune in Romania!

Prin eforturile echipei „Plantam fapte bune in Romania”,  aproximativ 301.230 de puieti vor prinde viata pe cele 79 de hectare confirmate de primariile din tara, care au raspuns apelului si au trecut printr-o verificare alaturi de reprezentanti ai echipei si ai Regiei Nationale a Padurilor – ROMSILVA.
In judetul Timis, actiunea se va desfasura la Utvin, sub coordonarea locala a asociatiei ECO CLUB TIMISOARA. Pana in 10 noiembrie, se inscrisesera 2150 de voluntari.

Consideram ca este un numar optim pentru a efectua plantarea si speram ca toti cei confirmati sa vina cu drag si spor! Vremea va fi potrivita pentru plantat! Au confirmat participarea voluntari angajati din cadrul companiilor, firmelor, institutiilor, ONG-urilor, asociatiilor, ligilor studentesti, universitatilor, simplii cetateni si sateni, determinati sa faca fapte bune! ” spune Andreia Schneider, coorodnatorul actiunii.

Ziua de sambata se va derula conform urmatorului program:
ora 08:00-08:30: plecarea din parcarea Iulius Mall cu autocare a voluntarilor inscrisi care au solicitat loc
ora 09:00: sosirea la locul de plantare al tuturor voluntarilor
ora 09:30: instructaj tehnic, protectia muncii si distribuirea uneltelor/manusilor/parcelelor si distribuirea pe sectoare de plantare
ora 10:00 – 15:00 plantarea puietilor.

Voluntarilor plantatori li se vor pune la dispozitie unelte si manusi. Recomandam tinuta adecvata si un pachetel cu mancare/apa in functie de consumul caloric al fiecaruia. Ii rugam pe toti sa parcurga Manualul de plantare”, mai spune Andreia Schneider.

In ceea ce priveste tipul de puieti, amintim un total de 50.000 de puieti forestieri, dintre care: 20.000 stejar pedunculat, 10.000 cer, 10.000 mojdrean, 5.000 frasin, 5.000 corcodus.

Actiunea este organizata la nivel national de catre EcoAssist, sub asupiciile inaltului Patronaj al Altetei Sale Regale Principesa Margareta a Romaniei.
Ministerul Mediului Apelor si Padurilor va fi partenerul instituţional al acestui demers amplu, prin puietii ce vor fi plantaţi pe terenuri publice neproductive. Acestia vor fi ingrijiti pe o perioada mai multi ani, pana la atingerea maturitatii. R.N.P. – ROMSILVA va furniza gratuit puietii necesari impaduririi terenurilor puse la dispozitie de administratiile publice locale si asistenta de specialitate pe plantatiile oficiale ale proiectului.

La nivel de Timis, organizatori locali sunt: ECO CLUB Timisoara, Primaria Sanmihaiu Roman si Consiliul Local, cu ajutorul mai multor sponsori.

Voluntari vin si din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta “Banat” al judetului Timis, Inspectoratul de Jandarmi General Moise Groza Timis, Posta Romana, Directia Regionala Timis a Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii,  Facultatea de Economie si de Administrare a Afacerilor, Avery Dennsion, Frigoglass, ATOS, Coca Cola, Autoglobus, Valeo, BOSCH Communication, Accenture, Alcatel, Sindicatul IT Timisoara, Hella KGaA Hueck & Co, Kulser Dental, Leman Industrie, Autoglobus, Dalli Group, Centrul Local Licos, ligi si asociatii studentesti precum LSCT, LSFMT, LSFMPT, ASSEUT, AIESEC, Timisoara 89ers, Eugeniu de Savoya, Aci Acum Impreuna, Noua Acropola, Druckeria.

Atat la pregatirea terenului cat si la plantarea puietilor vor participa si detinuti din cadrul Penitenciarului Timisoara.
Asistenta tehnica de specialitate va fi asigurata de ingineri din cadrul Directiei Silvice Timis, Garda Forestiera, studenti din cadrul USAMVBT.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...