Peste 200 de preoti se vor lupta la Timisoara pentru titlul european la… futsal. Competitie sportiva inedita

TIMISOARA. Preoti greco-catolici si romano-catolici vor participa la jumatatea acestei luni la Campionatul European de fotbal in sala care se desfasoara la Timisoara. Competitia a ajuns la editia cu numarul 15.

Intrecerea are loc intre 13 si 17 februarie si se va desfasura in sala Constantin Jude si in cea a Universitatii de Vest.

Turneul aduce la Timisoara 230 de preoti din 16 tari europene: Albania, Austria, Bosnia & Hertegovina, Cehia, Croatia, Italia, Kazahstan, Kosovo, Muntenegru, Polonia, Portugalia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Ungaria si Romania.

Sfanta Liturghie de deschidere a acestui eveniment sportiv va fi celebrata luni 13 februarie, la ora 19.00 de catre Excelenta Sa Iosif Csaba Pál episcop de Timisoara si Excelenta Sa Dr. László Kiss-Rigó, episcop diecezan de Szeged-Csanád in biserica Notre Dame din Timisoara-Iosefin, biserica parohiala a Parohiei Personale Bulgare din Timisoara.

Iata si programul complet de desfasurare a evenimentului sportiv:

Marti, 14 februarie
La ora 9:15 vizitarea Memorialului Revolutiei.
La ora 10:30 Sf. Liturghie in biserica Millennium din Timisoara II Fabric, celebrant principal: Excelenta Sa László Böcskei, episcop diecezan de Oradea.

Intre orele 12.00-19.15 vor avea loc meciurile de futsal in Sala Olimpia si Sala de Sport UVT ”Oituz”

Miercuri, 15 februarie
La ora 11:00 – Sfanta Liturghie in Bazilica Maria Radna, celebrant principal Excelenta Sa Dr. Gergely Kovács, arhiepiscop de Alba Iulia. Dupa Sfanta Liturghie este programata vizitarea muzeului si complexului manastirii franciscane de la Radna.

Joi, 16 februarie

La ora 9.00 vizitarea Catedralei Mitropolitane Ortodoxe din Timisoara si a muzeului acesteia.

La ora 10.30 Sfanta Liturghie in biserica parohiala din Timisoara III Elisabetin, celebrant principal: Excelenta Sa Aurel Perca, arhiepiscop si mitropolit de Bucuresti.

Incepand cu ora 12.00 au loc meciuri in Sala Olimpia, urmate de festivitatea de premiere si de incheiere.

Partidele vor fi arbitrate si observate de oficiali ai Asociatiei Judetene de Fotbal Timis.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Ok. Succes. Și fără înjurături.

  2. Bine ca nu la futass. :).