Noutati :

Peste 200 de absolventi de liceu din Timis nu s-au prezentat la prima proba a Bacalaureatului, iar 800 au mari lipsuri in comunicare!

14 iunie, 2012 - 03:39 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
1


TIMISOARA. Desi simpla prezenta la in fata examinatorilor le-ar fi asigurat promovarea examenului, peste 200 de absolventi au preferat sa nu sustina proba de Evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala.

Astfel, din cei aproape 5.000 de elevi inscrisi la acesta proba, putin peste 4.700 au sustinut-o. Daca 2.500 dintre ei sunt utilizatori de nivel experimentat al limbii romane si 1.300 se descurca la un nivel avansat, peste 800 de tineri au mari probleme de comunicare in limba nationala.

Comunicarea in limba romana reprezinta, pentru ei, aproape un mister. Absolventii s-au prezentat in fata comisiei de evaluare si au dat raspunsuri monosilabice. Evaluatorii nu au putut sa le dea un calificativ mai bun decat cel de utilizator de nivel mediu.

In ceea ce priveste proba B a examenului national, cea de Evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna, din cei 144 de elevi inscrisi, 96 au sustinut proba joi, in Timis. 72% au primit calificativul de utilizator experimentat, 26% – utilizator nivel avansat si 2% – nivel mediu.

In judetul Timis nu au fost inregistrate incidente pana acum la Examenul de Bacalaureat 2012 sesiunea iunie-iulie.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Pai normal, pentru messenger nu trebuie sa stii sa legi mai mult de doua, trei cuvinte, si alea scrise gresit (gen: knd, nush, etc..)