Noutati :

Peste 20.000 de carti de munca zac prafuite in sertarele ITM Timis. Ce se intampla cu ele?

27 octombrie, 2014 - 03:14 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Inspectorii ITM din Timis sunt disperati, deoarece peste 20.000 de carti de munca zac in sertarele institutiei si nimeni nu vine sa le ridice. Acum ei sunt nevoiti sa faca pe detectivii si sa ii gaseasca pe proprietarii acestor documente.

Inspectorul-sef al ITM Timis, Pavel Kasai a dezvaluit ca a luat legatura cu colegii de la Evidenta Populatiei pentru a le da o mana de ajutor sa-i descopere pe cei care nu si-au ridicat cartile de munca de la ITM.

Avem peste 20.000 de carti de munca la sediu si nu putem sa identificam persoanele carora le apartin. Am luat o masura sa verificam impreuna cu Directia pentru Evidenta Polulatiei. Le cautam prin CNP-uri. Foarte multe persoane sunt plecate in strainatate iar cand vine pragul pensionarii, vin la ITM sa-si recupereze aceste documente”, a spus Kasai.

Pe de alta parte, seful de la ITM Timis s-a plans ca se afla in situatia de a evacua cladirea de pe Splaiul Nicolae Titulescu, dupa ce aceasta a fost retrocedata unui fost proprietar si ca astfel ITM nu are unde sa mai functioneze.

Noi am cumparat sediul de la Recon, o unitate a statului roman, si am investit in structura de rezistenta o suma aproape de 900.000 de dolari, cumpararea si investitia pe care am facut-o. In final, sa ne trezim ca s-au gasit mostenitori din judetul Hargita, persoane care au revendicat această cladire si, din pacate, au castigat procesul cu noi. Problema este ca legea retrocedarii spune ca trebuie sa le dam cladirea asa cum este, renovata. Nu mai putem face niciun demers in ceea ce priveste aceasta cladire si nu am reusit sa platim nici chiria pentru ca nu ne-am pus de acord cu proprietarii. Ne-au trimis un titlu executoriu de a ne evacua si a plati taxele. Discutand cu inspectorul general al ITM, cu Ministerul Muncii, s-a gasit finantare, reusim sa platim chiria ca si institutie a statului, nu ca pe piata libera si speram ca achitand aveasta suma vom putea incheia un contract”, a spus Kasai.

La Inspectoratul Teritorial de Munca Timia lucreaza in prezent 76 de angajati, care au nevoie de un spatiu de minim 1.800 de metri patrati.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...